איך לבחור אופני כושר? המדריך המלא
אופני כושר נמצאים בשוק כבר כמה עשורים, הם מייצגים אלטרנטיבה נגישה לחדר כושר ודרך פשוטה ונוחה כדי להיפטר מכל הקילוגרמים העודפים. אפשר לראות פרסומות של אופני כושר בטלוויזיה, באינטרנט ואפילו בעיתון, אבל מפני שיש כל כך הרבה סוגים ומותגים לבחור מביניהם, בחירת אופני כושר חדשים אינה פשוטה כמו שהייתם מצפים. העובדה היא שיש כל כך הרבה מגוון בשוק, עד שכמעט כל אחד עלול להתבלבל.
בדיוק מסיבה זו הרכבנו את הסקירה שלמעלה וכדי שתוכלו לבחור את הדגם המדויק שהכי מתאים לכם, אנחנו מצרפים את המדריך הבא, שיעזור לכם להבין איזה אופני כושר אתם מחפשים.
לרוב, הדגמים הזולים יותר מגיעים עם מאפיינים בסיסיים כמו התאמת ההתנגדות של האימון וכמה אפשרויות תכנות. דגמים בתקציב בינוני בדרך כלל בנויים טוב יותר, עושים פחות רעש ומרגישים יותר יציבים. בנוגע לדגמים היוקרתיים יותר, אתם יכולים לצפות למאפיינים מתקדמים יותר, כגון מחשב יותר מדויק ומפורט, תוכניות אימון קודמות, פרופיל משתמש, אחריות ארוכה יותר וכמה רמות התנגדות שונות.
לפניכם המדריך המלא לבחירת אופני כושר.
אז בואי נהיה כנים: כמה מתקדמים אתם צריכים שאופני הכושר שלכם יהיו?
לפני שאתם קונים אופני כושר, אתם צריכים להבין מהן מטרות הכושר שלכם. חשבו כמה אתם מתכוונים להשתמש בהם וכמה רחוק אתם רוצים לדחוף את עצמכם. פעמים רבות, אנשים מעריכים יתר על המידה את היכולות שלהם וחושבים שהם יצליחו להתמיד בתוכנית האימונים שיש להם בראש. מה שמוביל אותם לרכישת אופני הכושר היקרים ביותר שהם מצליחים למצוא, רק כדי להבין שהם לא מנצלים את כל האפשרויות שיש למכשיר להציע.
ברגע שתוכלו להעריך נכון את השימוש במכשיר, אתם תגלו שהבחירה הופכת לפשוטה יותר.
מאפייני שהם בגדר חובה
לא משנה כמה כסף אתם מוכנים להוציא על אופני כושר או באיזה דגם את מתעניינים, לכל מכשיר כושר צריכים להיות לפחות כמה מאפיינים בסיסיים. אתם תצטרכו למצוא אופני כושר עם כמה רמות התנגדות שונות והמושב צריך להיות מספיק נוח, מפני שאתם הולכים לבלות עליו זמן לא מבוטל. בנוסף, אם אתם לא בדיוק בגודל ממוצע, חפשו מושבים שניתן להתאים.
אולם, אם אתם די מקובעים על דגם ספציפי, אשר אין לו את המושב הכי טוב, אתם תמיד יכולים לרכוש כיסוי למושב בנפרד עם ג'ל או ריפוד. נוחות חייבת להיות בעדיפות, לא משנה מה התקציב. הפדלים צריכים להיות לא רק רחבים מספיק, אלא גם עם רצועות כלשהן כדי לוודא שכפות הרגליים שלכם לא יחליקו בעוד אתם מדוושים. המחשב המובנה צריך להראות נתונים בסיסיים כגון מהירות, זמן ואת מספר הקלוריות ששרפתם. בנוסף, בעוד קצב הלב הוא הדבר החשוב ביותר שעליכם לדעת, אם הוא אינו כלול אתם תמיד יכולים לרכוש אחד נפרד.
אביזרים אופציונליים
אם יש מספר דגמים שמעניינים אתכם, חפשו כמה אקסטרות אשר מבדילות אותם מהאחרים ויעזרו לכם לעשות את ההחלטה. לדוגמה, יש אופניים עם מאווררים מובנים אשר מלבד לספק ניגוד אוויר, עוזרים לכם להתקרר. אם אתם לא יכולים להתאמן בלי להקשיב לפלייליסט האהוב עליכם, יש אופניים עם מערכות שמע מובנות אשר מאפשרות לכם לנגן את המוסיקה שלכם בקול.
מאפיין נוסף שאולי תרצו לקחת בחשבון הוא מחזיק הבקבוקים – זה אולי לא נשמע כל כך חשוב, אבל זה בהחלט עוזר אם יש אחד, היות ולא תצטרכו לעצור את האימון כדי ללכת לשתות מים (או כמובן, משקה אנרגיה או שייק בריאות).
בדקו את הגבלת המשקל ואת המשקל של האופניים
יציבות הוא אחד ההיבטים החשובים ביותר של כושר, היות והדבר האחרון שאתם רוצים הוא להיפצע כשאר אתם רוכבים על המכשיר. אם האופניים רעועים, אז אתם יכולים פשוט לוותר עליהם. כמובן, חלקיכם כנראה ירצו לקנות את המכשיר באינטרנט ובמקרה כזה, כדי להחליט כמה יציבים הם עליכם לדעת מה המשקל שלהם.
ככל שהם כבדים יותר, כך הם יהיו יציבים יותר. עבור אופניים כבדים במיוחד צריך שיהיה גם גלגלים כדי לנייד את המכשיר, אחרת אתם הולכים להתקשות מאוד בהעברתם ממקום למקום. ואחרון חביב, וודאו כי המשקל שלכם לא נמצא מעל משקל המקסימום של המכשיר, אחרת אתם עלולים לסכן את הבטיחות שלכם.
רעש מוגזם
בעוד זו אינה בעיה עבור כולם, חשוב לזכור שבהתבסס על התנגדות האופניים, יש דגמים שקטים יותר מאחרים. אופני כושר הכוללים מאוורים נוטים להיות רועשים יותר, מפני שהם כוללים התנגדות אוויר – ככל שאתם מדוושים חזק יותר, הרוח תתחזק וכך גם הרעש. רוב אופני הכושר לא מייצרים רעש שהוא בלתי נסבל, אבל אם, לדוגמה, אתם רוצים להקשיב למוסיקה או לצפות בטלוויזיה תוך כדי האימון, הרעש עשוי להפריע לכם.
מכניקה סגורה לבטיחות
אם אתם חיים בבית עם ילדים, אתם חייבים לשים לב לצורה בה אופני הכושר בנויים. סטטיסטיקות מראות שלא מעט ילדים נפצעים ממכשירי כושר כל שנה. כדי להימנע מכך, וודאו כי המכניקה של האופניים (כמו השרשרת וגלגל התנופה) מכוסים, כך שילדים לא יוכלו להכניס אצבעות או חלקי גוף אחרים למכשיר ולהיתקע.
אופני כושר מכניים או אופני כושר חשמליים?
אופני כושר מכניים הם פשוטים יותר ועוצמת ההתנגדות שלהם נקבעת על ידי רפידות חיכוך ובלימה. כלומר הנתונים שיהיו לכם על לוח הבקרה יתמקדו במהירות או מספר סיבובים לדקה.
אופני כושר חשמליים הם משוכללים יותר ומציעים מגוון תכניות אימון מסודרות. לוח התצוגה יראה לכם גם את כמות הקלוריות ששרפתם או הדופק שלכם, מהירות ועוד. אופניים חשמליים מאפשרים תכנות מראש של תוכניות אימון שונות.
כמה התנגדות אתם צריכים לאימון יעיל?
בניגוד לרכיבה על אופניים בשבילי הארץ, אופני כושר מייצרים התנגדות ברמות שונות באמצעים מכאניים. שלוש טכניקות מקובלות ליצירת התנגדות באופני כושר הן:
- באמצעות רצועה או הפעלת מתח ישיר: בדגמים הפשוטים של אופני הכושר ההתנגדות מיוצרת על ידי חיכוך. שיטה זו ליצירת התנגדות מאפשרת מחיר זול למכשיר, אולם פחות שליטה על רמת ההתנגדות שאתם עובדים איתה.
- באמצעות התנגדות האוויר: מערכת נוספת המאפשרת התנגדות בדיווש היא מערכת דחיקת אוויר שמעלה את ההתנגדות בדיווש. החיסרון במערכת זו ליצירת התנגדות היא דיווש פחות "חלק", וכן בלאי גבוה על אופני הכושר שלכם לאורך זמן.
- באמצעות התנגדות מגנטית: השיטה הנעימה והיעילה (וגם היקרה) יותר ליצירת התנגדות במהלך אימוני הכושר שלכם היא באמצעות מגנטים הממוקמים בתוך ומחוץ לגלגל, כאשר הדחייה והמשיכה שלהם אלה מאלה היא זו המייצרת את ההתנגדות, והקושי הגובר לדווש (שיהפוך את האימון אינטנסיבי יותר). מדובר במערכת יקרה יותר – אבל נעימה יותר להפעלה (מכיוון שהיא יוצרת דיווש חלק ורציף), ואמינה יותר לאורך זמן.
אילו תכניות אימון קבועות או מותאמות אישית מגיעות עם האופניים שלכם?
מרבית אופני הכושר מגיעים כיום עם מספר תכניות אימון קבועות (שלעיתים גם כוללות שינוי התנגדות תוך כדי עבודה), ועם תכניות מותאמות אישית שתוכלו לקבוע על פי הצרכים וההעדפות שלכם. בדרך כלל יעיל להתאמן כנגד תכנית עבודה קבועה, לאתגר את היכולות לזמנים קצרים ולשמור על אימונים באורך מתאים – ולעקוב אחר השיפור ביכולות לאורך הזמן.
מאפיינים נוספים של אופני כושר
כשאתם שוקלים אילו אופני כושר לרכוש, כדאי שתיקחו בחשבון מאפיינים נוספים כמו: גודל האופניים, הניידות שלהם (עד כמה קשה יהיה עבורכם להעביר את האופניים ממקום למקום במידת הצורך?), משקל הנשיאה המרבי של האופניים, קלות הכיוונון של האופניים (למשל, כאשר יותר מאדם אחד ישתמש בהן באופן קבוע), וכמובן יכולות המדידה והתצוגה שלהן (תרצו בדרך כלל תצוגה של מרחק, מהירות, זמן האימון, ואולי גם מד דופק ואמדן של קצב שריפת הקלוריות באימון).
חשוב להבדיל בין סוגי האופניים השונים בשוק, החל מהגודל שלהם והמקום שהם תופסים, המשקל שלהם ויכולת הניידות עצמה – כלומר העברה ממקום למקום וכן במבנה שלהן, עם מושב ומשענת או בלי משענת. חשוב לבדוק את המושב עצמו וכמה הוא מרופד ונוח.