איך לבחור מכשיר אליפטיקל?
החלטתם שזה הזמן להתחיל לעשות כושר בבית? מצוין! אבל איך מתחילים? האמת, שזו שאלה מצוינת, ולמרות שהרבה ימליצו לכם להתחיל מהליכון, אנחנו חושבים שדווקא מכשיר אליפטיקל הוא דרך מצוינת להתחיל לעשות כושר בבית. מכשיר האליפטיקל עובד על אותם האזורים בגוך כמו אופני כושר, והוא פועל עם אותו העיקרון. האליפטיקל משתמש בגלגל תנופה כדי ליצור את ההתנגדות הרצויה. האליפטיקל יכול להיות זול יותר מהליכון ולכן הוא בהחלט יכול להיות התחלה טובה. אבל לא תמיד קל ופשוט לבחור מכשיר אליפטיקל ולהבין מה ההבדלים בין המכשירים. מכשירי אליפטיקל דומים מאוד בעיצוב שלהם ולכן קל מאוד להתבלבל. אנחנו פה כדי לעזור לכם להבין מה ההבדלים בין המכשירים, על אילו תכונות כדאי לכם לשים דגש, ואיפה אפשר להתפשר. עקבו אחרי המדריך שהכנו עבורכם ובסופו תוכלו לדעת איזה מכשיר אליפטיקל לבחור לעצמכם.
תקציב – כמו בכל רכישה, כדאי מאוד להציב לעצמכם תקציב, אחרי הכל, לא מדובר במכשיר זול. מכשירי אליפטיקל מתחילים באזור ה-1500 ₪ ויכולים להגיע לסכומים גבוהים במיוחד. ככל שתחפשו את המכשיר משכולל יותר, כך יעלה מחיר המכשיר. יחד עם זאת, לא תמיד חייב לקנות את המכשיר המשוכלל ביותר. חלק מהתוספות מגיעות כבונוס ולא בהכרח שתהיו חייבים אותם. לעומת זאת יש כמה דברים שלא כדאי להתפשר עלים. לעומת המכשירים היקרים, תוכלו למצוא מבחר לא קטן של מכשירי אליפטיקל שמציעים תמורה מעולה למחיר שלהם. בחרו את התקציב שלכם והתחילו בחיפוש בהתאם לכך.
משקל גלגל התנופה – משקל גלגל התנופה הוא אחד הקריטריונים העיקריים שכדאי לכם לבחון בזהירות כשאתם קונים מכשיר אליפטיקל. משקל הגלגל משפיע על האיכות, הנוחות והזרימה של תנועת הדיווש. משקל גלגל התנופה קובע את התנגדות הגלגל האליפטי לשינוי מהירות או לתאוצה. במילים אחרות, ככל שמשקל גלגל התנופה גבוה יותר, כך תהיה התנגדות רבה יותר בזמן האצה ואתם תצטרכו להתאמץ יוותר כדי להגביר מהירות וכך תשרפו יותר קלוריות. במכשיר אליפטיקל בעל גלגל תנופה קל מאוד, אתם תגיעו בקלות למהירות הרצויה בהאצה בגלל התנגדות נמוכה. אליפטיקל עם גלגל כבד יותר מציע תנועה חלקה ורציפה יותר יותר, נוחות רבה יותר ואת הרגשת המאמץ הרצויה בזמן אימון כושר. גלגלי תנופה מגיעים במשקלים מ- 5 ק"ג לקלים ביותר ועד מעל 25 ק"ג במכשירים המקצועיים. השתדלו לבחור מכשיר עם גלגל תנופה במשקל 10 ק"ג לפחות. בדקו בנוסף את מיקום הגלגל. ישנם מכשירים בעלי גלגל תנופה קדמי ואחרים עם גלגל תנופה אחורי.
אורך הצעד – אורך הצעד קובע את המרחק של תנועת הרגליים וכתוצאה מכך את נוחות הדיווש. המטרה היא לא לגרום לפתיחה הכי גדולה בצעד אלא שאורך הצעד יהיה מספיק כדי שתנועת הרגליים לא תהיה קצרה מדי או מוגבלת מדי או ארוכה מידי. את אורך הצעד צריך לבחור לפי הגובה שלכם. בכל מקרה, מומלץ לבחור אליפטיקל עם אורך צעד של 40 ס"מ לפחות. עם אורך צעד נמוך מזה אתם עלולים להרגיש מוגבלים בתנועה, והיא תהיה קרובה יותר לתנועה של אופניים נייחים או סטפר ולא תנועה אליפטית שנכונה למכשיר. ככל שהאליפטיקל קטן יותר מבחינה פיזית גם אורך הצעד יהיה קטן יותר. בחרו מכשיר לפי הגובה שלכם שיתאים ככל הניתן ליכולות שלכם.
סוג ההתנגדות – קיימים שלושה סוגים של התנגדות, מכנית, מגנטית וחשמלית. עם מכשירים בעלי התנגדות מכנית, אתם מגבירים את קושי בעזרת הדיווש על ידי סיבוב הגלגל. מכשירי האליפטיקל בעלי התנגדות מכנית כבר הולכים ונעלמים מהנוף. במכשירים עם התנגדות מגנטית יש מגנט מסביב לגלגת התנופה ובכל פעם שאתם מזיזים את הידית המגנט מתקרב לגלגל ויוצר התנגדות גדולה יותר. המכשירים המתקדמים יותר מגיעים עם התנגדות חשמלית, בה אתם בוחרים את רמת ההתנגדות על גבי צג המכשיר. במכשירים האלו לרוב יהיו רמות התנגדות רבות יותר.
משקל משתמש מקסימלי – לכל מכשיר יש את המשקל המרבי אותו הוא יכול לשאת. בדקו שהמשקל אותו יכול לשאת המכשיר תואם את המשקל שלכם. לרוב משקל המכשיר עצמו יכול להעיד על יכולת הנשיאה שלו. ככל שהמכשיר עצמו קל יותר כך הוא יכול לשאת משקל נמוך יותר. אליפטיקל בעל התנגדות מגנטית יגיע לרוב עם משקל מקסימלי של 100 ק"ג ואילו אלו בעלי התנגדות חשמלית יוכלו לשאת משקל גבוה יותר.
מגוון תכניות ומאפיינים נוספים – כל מכשיר מגיע עם מס תכניות מובנות. ככל שיהיו יותר תכניות במכשיר אתם תוכלו לעבוד על יותר אזורים בגוף ולבנות לעצמכם תכנית עבודה מקיפה יותר. בנוסף, תרצו אולי להסתכל על תוספות שונות שמגיעות במכשירים. חלקם מגיעים עם צג LCD שיציג לכם נתונים שונים של זמן, מרחק דופק, מהירות דרגת הקושי ועוד. קיימים בשוק אליפטיקלים מתקדמים במיוחד שמגיעים עם חיבור Bluetooth. החיבור מאפשר לכם לחבר את המכשיר שלכם לטלפון שלכם ולשלוט בתכניות השונות ובעוצמה, ולראות את הנתונים שלכם בטלפון שלכם. כמובן שככל שיהיו יותר תוספות באליפטיקל הוא גם יעלה יותר.
עיצוב - אליפטיקל הוא מכשיר לא קטן ולרובנו אין חדר כושר בבית שאפשר לאחסן אותו שם. ברוב המקרים תבחרו להציב את האליפטיקל בסלון או בחדר השינה, לכן בחרו אליפטיקל בעיצוב נעים ואסתטי. אבל כשמדובר בעיצוב חשוב גם לחשוב על פרקטיקה. וודאו שהוא מעוצב בצורה אופטימלית לעבודה מרובה. בחרו מכשיר איכותי שנראה טוב.
חשבו על כל המשתנים יחד, ואם אתם מחפשים אליפטיקל ששווה לבטל עבורו את המנוי בחדר כושר, שווה לחפש פלטפורמות ניתנות להתאמה, הרבה ידיות אחיזה ארגונומיות (רצוי עם מוניטור קצב לב), רמת התנגדות מכובדת ומערכת הנעה עוצמתית.
לאחר שהבנתם מה עליכם לחפש באליפטיקל הבא שלכם, כל מה שנותר הוא לבחור דגם במחיר שתואם את התקציב שלכם ומתאים למקום המיועד לו בבית.