מדריך לקניית בריכה ביתית
כשמחפשים את הבריכה הביתית המתאימה עבורכם, יש הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון. בואו נעבור עליהם, אחד-אחד, כדי שתוכלו למצוא בקלות את הבריכה המושלמת לחצר שלכם.
צורה – בריכות ביתיות מגיעות בצורה מלבנית, עגולה, משושה או מרובעת, והבחירה תלויה במקום שיש לכם בחצר ובהעדפה האישית שלכם. קחו בחשבון שאם תרצו לשחות בה ממש, כדאי ללכת על בריכה מלבנית. שימו לב למידות הדגם שבחרתם, ודאגו שיישאר גם קצת מקום מסביב לבריכה, כדי שתוכלו להציב ולפרק אותה בנוחות ולבחון את הדפנות שלה בלי בעיה.
גודל – גודל הבריכה נגזר משני גורמים: 1. גודל המקום בו אתם רוצים למקם את הבריכה. 2. אופן השימוש בה.
לשחייה או לקבוצות גדולות: אם השימוש הוא ספורטיבי כמו שחייה או ספורט מים, או שאתם מתכננים לארח ורוצים שהבריכה תספיק לכמות גדולה יותר של אנשים, יש צורך בבריכות מסוג "אולטרה" שאורכן גבוה מ- 4 מטרים ורוחבן גדול מ- 3 מטרים. מרבית בריכות האולטרה הן מלבניות או אובאליות, אך ישנן מספר בריכות אולטרה עגולות, שקוטרן עולה על 4 מטרים.
שימו לב- אין להתייחס לתמונות המוצגות המתארות את הבריכה אלא למידות בלבד. המידות מציינות את החלק הפנימי של הבריכה ולא את החלק החיצוני, שיכול לכלול עמודי תמיכה או סולם. כדאי להוסיף למידות עוד כחצי מטר עד מטר מכל כיוון, לנוחות מקסימלית.
עומק – בריכות ביתיות מגיעות בטווח עומקים רחב, החל מ-250 ס"מ ועד למטר וחצי ואף יותר, והעומק שלהן יקבע מה תוכלו לעשות בהן ומי יוכל להשתמש בהן. בבריכה רדודה תוכלו לשבת, להשתכשך וליהנות משיחה נעימה עם איזה דרינק ביד, אבל לא תוכלו לשחות בה. בריכה עמוקה, לעומת זאת, תאפשר לכם לשחות בכיף, אבל לא תהיה בטיחותית עבור ילדים. חשבו על מי שישתמש בבריכה ומה הוא ירצה לעשות בה וודאו שבחרתם בבריכה שהעומק שלה מתאים לפעילות המתוכננת.
- לפעוטות ולגיל הרך יש לבחור בבריכה מתנפחת שעומקה לא עולה על 30 ס"מ, ומומלץ כזו שהתחתית שלה מתנפחת גם כן. כך החמודים הקטנים לא ייפגעו גם בזמן נפילות והשתוללויות.
- לילדים קטנים: יש לבחור בריכה מתנפחת שעומקה לא עולה על 60 ס"מ. אם אחד ההורים רוצה להיכנס לבריכה עם הילדים, מומלץ לקחת בריכה מתנפחת אובאלית או מלבנית שאורכה עולה על 1.6 מטרים.
- למבוגרים ונוער: מומלץ לקחת בריכת עמודים או צינורות בעומק של 80 ס"מ ומעלה. אם אתם מחפשים בריכה להתרעננות וטבילה של עד 4-5 אנשים, אפשר לקחת בריכה בקוטר או אורך של עד 3 מטרים.
כמות האנשים – כשבוחרים בריכה חדשה, צריך לקחת בחשבון את כמות האנשים המקסימלית שייכנסו אליה. חשוב לוודא שהגודל שלה יוכל להכיל את כל האנשים בנוחות, אבל החשיבות של כמות האנשים קשורה לא רק לגודל הבריכה, אלא גם לסוג הבריכה. כשנמצאים בתוכה הרבה אנשים, הדבר גורם לתזוזה של הדפנות, ולכן, אם אתם מתכננים מסיבות בריכה, כדאי לכם ללכת על בריכת אולטרה, שתדאג ליציבות אופטימלית גם בזמן שאנשים רבים נהנים ממנה.
סוגי בריכות
סוג הבריכה נקבע על פי המבנה שלה, הכולל את צורת הבריכה, החומר ממנו היא עשויה והמסגרת שלה. מרבית הבריכות הביתיות עשויות מיריעות PVC, ויכולות להגיע במספר צורות: בריכות מלבניות, בריכות עגולות, בריכות אובאליות, בריכות משושות, בריכות ריבועיות ועוד. בבריכות קטנות, המתאימות לילדים ופעוטות, הבריכה מתנפחת ובסיום השימוש יש לרוקן את המים ולקפל את הבריכה, בעוד הבריכות הגדולות והקבועות מורכבות על ידי שלד שכולל עמודים המקיפים את הבריכה ותומכים בה במחוץ, או צינורות מתכת או פלדה המושחלים לתוך שרוולים בצידי היריעה, ונחשבים לאסתטיים יותר כיוון שהם אינם נראים לעין.
בריכות מתנפחות– מיועדות בדרך כלל לילדים ונחשבות לקטנות ורדודות. אלה בריכות זולות שתוחלת החיים שלהן נמוכה משל אחרות, והן מתאימות למרפסות וחצרות ואינן דורשות תחזוקה כלל. פשוט מרוקנים את המים בסיום השימוש, מקפלים ומאחסנים לשימוש חוזר.
בריכות עמודים– בריכות גדולות יותר שמתאימות למשפחות קטנות ויכולות להכיל עד 4-5 אנשים. מגיעות עם עמודים או צינורות מתכת המושחלים דרך יריעת ה- PVC. ישנן דגמים מתקפלים, אך מרבית בריכות העמודים, בעיקר הגדולות ביותר, דורשות תחזוקה. לרוב קונים אותן ומציבים אותן בחסר למשך תקופת הקיץ, ועם תחילת החורף מקפלים ומאחסנים עד לשנה הבאה.
בריכות קערה– שילוב בין בריכה מתנפחת לבריכת העמודים. מצד אחד, בריכת קערה היא בריכה מתנפחת לכל דבר ואפשר להרכיבה בתוך דקות ולרוקן בסיום השימוש כך שהיא אינה מצריכה מקום מיוחד או תחזוקה שוטפת, אך מצד שני היא גדולה כמו בריכת עמודים וחזקה מספיק על מנת לאכלס שני מבוגרים פלוס ילדים קטנים. אפשר גם להשתמש בה כבריכה גדולה ולחבר לה משאבה, ובעצם להפוך אותה לבריכה קבועה המתוחזקת באופן שוטף.
בריכות אולטרה– בריכות גדולות מאוד באורך של למעלה מ- 4 מטרים אורך ו- 3 מטרים רוחב, בעלות קיבולת מים גדולה במיוחד. הן מיוצבות בעזרת עמודים חיצוניים גדולים וחזקים ומתאימות לקבוצות גדולות. הן קבועות ולא ניתן להזיז את מיקומן לאחר המילוי, ומצריכות תחזוקה שוטפת. אלה הבריכות הביתיות היקרות ביותר, אבל הן גם עמידות במיוחד, וישמשו אתכן במשך שנים ארוכות.
שימו לב שאם החלטתם לבחור בבריכה שתעמוד דרך קבע, בין אם זו בריכת קערה, בריכת עמודים או בריכת אולטרה, תצטרכו להקדיש קצת זמן לתחזוקה שלה. זה ישמור על הבריכה במשך שנים, ועל ההיגיינה והבריאות של הרוחצים.
המים בבריכה צריכים לעבור בדיקה שבועית (באמצעות מכשיר דיגיטלי או "סטיק" חד פעמי), פילטור מתאים ואיזון של רמת החומציות. שימו לב שטיפול בבריכות ביתיות שאינן בנויות צריך להיעשות עם חומרים אבקתיים, ולא נוזליים, משום שהחומצה שבחומרים הנוזליים עשויה לפגום בציפוי היריעות של הבריכה. תחזוקה נכונה של הבריכה תעניק לכם שנים רבות של שימוש היגייני, בטיחותי ומהנה בבריכה הביתית שלכם.
מה עוד כלול? ה"אמבטיה", גוף הבריכה, הוא הדבר הגדול והעיקרי שאותו אנחנו רואים ושעליו אנחנו משלמים, ולכן קל לשכוח שיש עוד לא מעט דברים חשובים שתזדקקו להם כדי להפעיל בריכה ביתית. שווה לבדוק אם הבריכה שבחרתם מגיעה עם כל מה שתצטרכו, ולגלות במה תצטרכו להצטייד בעצמכם.
- משאבה ומסנן – ודאו שגודל המשאבה והמסנן שלכם מותאמים לגודל הבריכה: בימים שבהם תשתמשו בבריכה, המים אמורים לעבור דרך הפילטר בין ארבע לחמש פעמים ביום, ולכן, ככל שהבריכה גדולה יותר, כך גם המשאבה והמסנן צריכים להיות גדולים יותר.
- סולם – אם מדובר בבריכה עמוקה, תצטרכו סולם שיאפשר לכם גישה נוחה לתוך הבריכה וממנה.
- כיסוי – כדי למנוע התלכלכות ואידוי של מי הבריכה, חשוב להצטייד בכיסוי בריכה, וכזה שיתאים בצורתו ובגודלו לבריכה שלכם.
טיפ חם: כך תאריכו את תקופת הרחצה השנתית!
יולי ואוגוסט הם חודשים מושלמים לשימוש בבריכה ביתית: הילדים בבית במשך החופש הגדול והשמש קופחת מלמעלה, כך שגם מים קרים מאוד יהוו הפוגה מבורכת מהחום. אבל אם תרצו ליהנות מהבריכה גם בחודשים החמים, ולא רק החמים-עד-מוות, תוכלו לעשות זאת על ידי חימום של המים. חימום המים יכול להיעשות בשתי דרכים:
- משאבת חום – בעזרת משאבת חום חשמלית תוכלו לחמם את המים בפשטות ובקלות מתי שרק תרצו, בעלות של 2-3 ש"ח לכל שעת הפעלה.
- מערכת סולרית – הפתרון הזה הוא אקולוגי ומשתלם בטווח הארוך, אבל מצריך השקעה התחלתית משמעותית. ברגע שהמערכת הסולרית מותקנת, חימום הבריכה ייעשה ללא עלות שוטפת, כל עוד השמש זורחת.
שתי האפשרויות האלה יעניקו לכם עוד זמן כיף בבריכה לפני החום הגדול ואחריו, ויאריכו את עונת הבריכה השנתית בחודשיים בערך.