איך לבחור למתבגר שלכם את המיטה הטובה ביותר?
הילד שלכם גדֵל והופך למתבגר והרבה שינויים מתחילים להתרחש. שיער צומח, הקול משתנה הבגדים כבר קטנים וגם המיטה כבר קטנה ודורשת שדרוג. רכישה של מיטת נוער היא שלב קריטי בשביל הנער שלכם. בני נוער עוברים שינויים פיזיים בגיל ההתבגרות, השעון הביולוגי שלהם מתהפך והם הופכים לחיות לילה. הם מאבדים המון שעות שינה לטובת בילויים לתוך השעות הקטנות של הלילה.
מחסור בשעות שינה יכול להוביל לחוסר ריכוז ולהשפיע לרעה על הציונים בבית הספר, הוא משפיע על מצבי רוח ויכול לפגוע גם ביכולות הפיזיות של המתבגרים. השינה בגילים האלו חשובה לבריאות הפיזית והנפשית. אבל לא רק לכמות יש חשיבות. לשינה איכותית יש תפקיד לא פחות חשוב.
בזמן השינה מופרש הורמון הגדילה שאחראי על ההתפתחות והצמיחה בגוף. שינה איכותית עוזרת להתפתחות הפיזיולוגית התקינה של המתבגרים, התפתחות של הגב והתפתחות המוח. היא תורמת להפגת מתחים וחשובה לבריאות הגוף הנפש כאחד.
בשלב שבו המתבגרים שלכם עשויים לחוות קפיצת גדילה שכזו, זה זמן מצוין לקנות מיטת נוער שתתאים להם לטווח הארוך. רכישה של מיטת נוער היא אמנם הוצאה לא קטנה אך היא השקעה משתלמת בבריאות הילד שלכם, ולכן חשוב לבחור מיטה איכותית.
אז, איך בוחרים מיטת נוער טובה? על מה צריך להסתכל? על מה אסור בשום פנים ואופן להתפשר ועל מה תוכלו לוותר? הכנו עבורכם מדריך מעמיק עם הדברים החשובים ביותר שתצטרכו לבדוק לפני שתרכשו מיטת נוער חדשה.
מידות המיטה- מיטות נוער מגיעות בגדלים שונים. מיטת יחיד סטנדרטית ( 80 X 190 ) מיטה וחצי (120 X 190) ואפילו מיטה זוגית (140 X 190 ). בבחירת גודל המיטה אתם צריכים לקחת כמה דברים בחשבון. דבר ראשון, חשבו אם אתם רוצים מיטה שתישאר עם הילד לכמה שנים טובות, אולי אפילו עד שיחליט לעזוב את הבית. אם זה המקרה, מומלץ להסתכל על מיטות בגודל מיטה וחצי או אפילו מיטות זוגיות, אם גודל החדר מאפשר את זה. מדדו את גודל החדר ואת האזור בו מיועדת להיות המיטה. לרוב חדרי נוער מוגבלים במקום ומיטה היא הרהיט הגדול ביותר בחדר. אם מיטה וחצי תקטין משמעותי את גודל החדר ותצמצם את האזור הפנוי שבו למצב בו לא תתאפשר תזוזה נוחה, אולי כדאי לכם לבחור במיטת יחיד או ספת נוער מתקפלת. היתרון בספה מתקפלת היא שהילד מרוויח מיטה גדולה בזמן שינה ומרחב תזוזה בחדר בזמן שהוא ער והמיטה מקופלת. למעשה, קיימים כיום המון פתרונות יצירתיים כדי לאפשר כמה שיותר מרחב פנוי בחדר מבלי להתפשר על גודל המיטה. אחד הפתרונות הוא מיטות גלריה בהן המיטה נמצאת במעלה הסולם ומתחתיה תוכלו להתקין ארון בגדים או ספרייה.
איכות החומר ואיכות הבנייה – מיטה איכותית תגרום לשינה איכותית. הדבר הראשון שבודקים באיכות המיטה הוא המזרן. המיטה הנכונה בשביל הילד שלכם תהיה כזו שהוא יוכל לישון עליה שעות רבות ולהתעורר בלי כאבי גב. אם הילד שלכם מראש סובל מבעיות גב, תשקיעו במזרן איכותי שיקל לו על הכאבים. בדקו את רמת הקשיחות של המזרן. המזרן צריך להיות יציב מספיק כדי לתמוך בעמוד השדרה, הכתף, הצוואר, הירכיים והרגליים. הוא גם צריך להיות רך ונוח מספיק כדי שלא לגרום לכאבים באותם אזורים בדיוק. גובה המזרן הוא גם פרמטר שכדאי לבדוק. מזרנים שונים מגיעים בגבהים שונים. גובה מזרון מומלץ למתבגרים הוא 25 ס"מ. כמובן שנמוך או גבוה מזה יכול להיות מצוין גם כן, תלוי באיכות המזרן. כשאתם בוחנים את גובה המזרן קחו בחשבון את משקל הילד שלכם, ותוסיפו לכך כמה ק"ג עתידיים. דבר נוסף שצריך לבדוק בהקשר של המזרן הוא העמידות שלו והיכולת שלו לווסת נכון את חום הגוף. דאגו שהמזרן יהיה עשוי מחומרים נושמים שידעו ללכוד את החום. בנושא החומרים כדאי לבדוק האם מדובר במזרן קפיצים או אולי מזרן עשוי ספוג דחוס. במקרה הזה, מדובר בהעדפה אישית. אחרי שבחנתם את המזרן מכל הכיוונים, בדקו את החומרים מהם עשוי שלד המיטה. חלק ממיטות הנוער מגיעות עם בסיס עץ וחלקן מברזל. לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו. אם בחרתם בבסיס עץ, וודאו שמדובר בעץ איכותי שיחזיק משקל מתאים ויהיה עמיד לאורך זמן.
עיצוב המיטה ותוספות שונות – המיטה תמיד תהיה האלמנט המרכזי בחדר השינה ואל תשכחו שהחדר יהפוך להיות למקום הבילוי המרכזי של המתבגר שלכם. קיים מגוון גדול מאוד של סגנונות למיטות נוער שאלו את הילד שלכם איזה סגנון הוא היה רוצה, תראו לו דוגמאות ושתפו אותו בהחלטה, הרי, בסופו של יום, הוא יהיה זה שישתמש במיטה וישן עליה, הוא יארח בחדר את החברים והוא ירצה להרגיש עם זה בנוח. שימו לב שבמיטות רבות ישנה אפשרות לבחור את צבע המיטה, כך שלרוב הן יכולות להתאים כמעט לכל חלל. החברות מנסות להתחרות על ליבם של הצעירים ועל הכיס שלכם. העיצובים השונים מגיעים עם תוספות שונות. אם אתם סובלים בבית ממחסור במקומות אחסון, שקלו לרכוש מיטת נוער שמגיע עם תוספת של ארגז מצעים, כך אתם מוסיפים מקום אחסון פוטנציאלי. כדי לכבוש את ליבם של הנערים, יכול להיות שתמצאו תוספות שונות כמו רמקולים מובנים או גאדג'טים שונים שיתאימו לנערים.
תקציב – מיטות נוער יכולות לנוע בין אלף שקלים לעשרות אלפי שקלים. כדאי שתגדירו מראש מהו התקציב שלכם לרכישת המיטה. תתפלאו, אבל כאשר מגיעים עם תקציב ידוע מראש, הבחירה ברגע הופכת לקלה יותר ומצמצמת הרבה אפשרויות. חשוב שתקבעו תקציב ריאלי, כזה שתוכלו לקבל בו מיטה איכותית ולא מיטה שתצטרכו להחליף אחרי שנה שנתיים. אולי שווה להגדיל מעט את התקציב לטובת חשיבה עתידית, אחרי הכל, השקעה עכשיו במיטה איכותית יכולה להבטיח שהמיטה תישאר איתו עד שיעזוב את הבית, או לפחות עד אחרי שישתחרר מהצבא.
אחרי שקראתם את המדריך שלנו, אתם מוכנים להתחיל במסע החיפושים אחרי מיטת הנוער הטובה ביותר עבור המתבגר שלכם. יש לנו רק טיפ אחד קטן, שתפו את הילד שלכם בכל תהליך הרכישה, משלב בחירת התקציב ועד הבחירה הסופית. אל תשכחו שהילד יהיה זה שישתמש במיטה והשיתוף שלו בתהליך יכול להיות שיעור טוב לחיים.