על קצה המזלג
כיום, רמקולים אלחוטיים נמצאים בכל מקום; קטנים, גדולים, ניידים, יקרים, זולים, תומכים בבלוטות', WIFI… המגוון עשוי להיות מבלבל לפעמים, אבל אנחנו בטוחים שתוכלו למצוא ברשימת הרמקולים הנבחרים שלנו לפחות רמקול אחד שמתאים לכם – אך לפני שאתם רצים לחנות, עליכם להבין בדיוק מה אתם מחפשים.
בלוטות' או WIFI?
רמקולים תומכי בלוטות' הם הדרך הנפוצה ביותר לשמוע מוסיקה כיום, אך הם לא הדרך היחידה. בלוטות' הוא מערכת אלחוטית המאפשרת תקשורת והעברת נתונים ממקור אחד לשני – במקרה הזה העברת מוסיקה או קבצי אודיו אחרים בין הפלאפון או המחשב שלכם אל הרמקול. מדובר בחיבור מאוד ישיר וקל לתפעול, אשר מסוגל להפיק מוסיקה ברמה גבוהה במיוחד, הודות להתקדמות הטכנולוגיה אשר שיפרה משמעותית את דיוק האודיו לעומת המצב לפני מספר שנים. באופן כללי, לבלוטות' אין טריקים מיוחדים בכל הנוגע להשמעת מוסיקה במספר חדרים, למרות שיש רמקולים שמסוגלים ליצור מערכת סטריאו בעזרתה של אפליקציה ייעודית – אך הדיוק והאיכות אינם מגיעים לרמה של הרמקולים הנתמכים ב-WIFI.
רמקולים תומכי WIFI מסוגלים להתמודד טוב יותר עם רוחב פס מאשר אלו הנתמכים בבלוטות', כך שהם תומכים בקבצי שמע באיכות גבוהה יותר. בנוסף, הם מסוגלים להתמזג עם רשת ה-WIFI הביתית שלכם, כך שאתם יכולים להשמיע בקלות קבצי שמע מכל מכשיר המחובר לרשת מבלי לצרף או לחלק דבר.
מערכת מוסיקה הנתמכת ב-WIFI דורשת רשת כדי להתחבר אליה, כך שלא ניתן להשתמש בה עם הפלאפון שלכם באופן ניידי כמו עם הרמקולים התומכים בבלוטות' (למרות שרמקולים רבים מציעים תמיכה נוספת של בלוטות' כגיבוי).
שמיעת אודיו במספר חדרים (מולטי רום)
אם אתם רוצים לשמוע מוסיקה בכל החדרים בבית, עליכם להצטייד ביותר מרמקול אחד. במקום להחליף כל פעם את חיבור הבלוטות' עם רמקול אחר או לקחת את הרמקול מחדר לחדר, מערכת סאונד מרובת חדרים היא הפתרון המושלם עבורכם. למרבה המזל, מולטי רום (multi-room) אודיו היא מערכת נפוצה מאוד וקלה לשימוש יותר מאי פעם. מולטי רום אודיו היא בדיוק מה שהיא נשמעת: השמעת אודיו במספר רב של חדרים. זאת אומרת שהמערכת מסוגלת לנהל מספר רמקולים בו זמנית ולהשמיע אודיו ממקור סאונד אחד או יותר אל רמקול אחד או יותר.
לדוגמה: רמקולים של SONOS, כמו ה-SONOS ONE, מתחברים לאפליקציית סונוס ונותנים לכם גישה לכל הרמקולים שמחוברים לרשת הביתית שלכם.
איזה רמקול אתם רוצים?
מלבד סוג החיבור (בלוטות' או WIFI), עליכם להחליט איזה סגנון של רמקול אתם מחפשים. רמקולים קטנים יחסית המופעלים על ידי בטרייה (לרוב רמקולי בלוטות') הם שימושיים, היות ואתם יכולים לקחת אותם לכל מקום, אך הם לא מגיעים לעוצמות גבהות במיוחד. רמקולים גדולים מציעים לרוב סאונד מלא יותר ובס עשיר, אך הם לרוב יקרים יותר ולעיתים קרובות גם לא ניידים.
מלבד רמקולים בודדים, אתם יכולים למצוא גם מערכות סטריאו מעוצבות ומערכות קולנוע ביתיות. מן הסתם, רמקולים אלו אינם ניידים כלל, אבל אם אתם מחפשים מערכת סאונד מתקדמת לסלון שלכם או למשרד, הם ללא ספק הבחירה הטובה ביותר.
ניידות
כדי שרמקול יהיה נייד, עליו להיות גם קטן וגם קל מספיק כדי לסחוב, ולהיות מצויד בסוללה כך שיהיה אפשר להשתמש בו מבלי לחבר אותו לחשמל. כמובן, "קטן" ו"קל" הם יחסיים: רמקולים זעירים עם טבעת חיבור ניתנים לתלייה על התיק וליציאה לטיולים, בעוד רמקולים גדולים וכבדים יותר מיועדים יותר לנשיאה בין חדר לחדר בבית שלכם.
רמקולי בלוטות' לרוב ניידם, אך לא בהכרח. אם רמקול בלוטות' גדול מדי מכדי לסחוב בקלות או שהוא אינו מצויד בסוללה, הוא לא יהיה נייד. היות ורמקולי WIFI תלויים ברשת אינטרנט נפרדת כדי להשמיע אודיו, הם ניידם לעיתים נדירות. אחרי הכל, ניידות אינה נחשבת אם אתם צריכים להיות מחוברים לרשת ה-WIFI של הבית. אולם, קיימים כמה יוצאים מן הכלל ורמקולי WIFI עדיין יכולים להיות ניידים אם יש להם בטריות והם יכולים להשתמש באינטרנט של הפלאפון שלכם.
עמידות
לא כל הרמקולים הניידים מיועדים לטיולים ויציאות או לשימוש ליד הבריכה. רמקולים קשיחים מסוגלים להתמודד עם השפרצות, טבילות, נפילות ולכלוכים ולהמשיך לעבוד, אך אם תנסו את זה עם הרמקולים הפחות עמידים ברשימה שלנו, אתם תמצאו את עצמכם עם גוש מתכת דומם במקום מכשיר אודיו. חפשו רמקולים עם דירוג IPX (כמה שיותר גבוהה יותר טוב) ואחריות לעמידות למים וזעזועים, אם אתם רוצים להשתמש בהם בחוף, בבריכה, בטיולי שטח או במקלחת.
עוזרת קולית
עם עוזרת קולית אפשר פשוט להגיד לרמקול שלכם איזה שיר לנגן, במקום לחפש בפלאפון שלכם. במקור העוזרות הקוליות היו מערכות מאוד מוגבלות וסגורות, זמינות רק במכשירים ספציפיים – כמו אלקסה באמזון אקו והעוזרת של גוגל ב-google home, אך המצב השתנה. יותר ויותר מכשירים, ביניהם גם רמקולים, תומכים בעוזרת של גוגל, אלקסה או בשתיהן.
העוזרות הקוליות שימושיות לא רק כדי להשמיע מוסיקה; אתם יכולים לבקש מהן לשמוע את תחזית מזג האוויר, תוצאות משחקי ספורט ואפילו תרגום שפות זרות. בנוסף, הן גם תומכות בפעולות צד שלישי כמו הזמנת פיצה או משחקי טריוויה. אם יש ברשותכם מכשירי בית חכמים אחרים, ייתכן שתוכלו לסנכרן אותם ולשלוט באורות ובמוצרי החשמל בעזרת הקול שלכם.
לעוזרות קוליות ברמקולים יש דרישה אחת אוניברסלית: WIFI. הן זקוקות לרשת אינטרנט ובלעדיה, זיהוי הקול וכל העיבוד הדרוש כדי למצוא את המוסיקה שלכם, לענות על השאלות שלכם ולשלוט במכשירים הביתיים החכמים שלכם – פשוט לא יעבדו. רמקולים אלו עדיין יכולים להית ניידים ואפילו להציע חיבור בלוטות' כאשר אתם רחוקים מהרשת שלכם, אך מאפיינים אלו אינם ודאיים.
מחיר
רמקולים אלחוטיים מגיעים בטווח מחירים רחב, אך אל תניחו כי הרמקול היקר ביותר הוא בהכרח הטוב ביותר. באופן כללי, דגמים יוקרתיים אכן נשמעים טוב יותר, אך לפעמים אין להם את המאפיינים להם ציפיתם כשראיתם את המחיר. הטריק הוא להשיג את הסאונד הטוב ביותר, יחד עם המאפיינים שאתם רוצים, במחיר שאתם יכולים להרשות לעצמכם – אתם מוזמנים להיעזר ברשימת הרמקולים הנבחרים שלנו.
הדרך הקלה ביותר למצוא את המחיר הטוב ביותר היא רכישה באינטרנט. לרוב תוכלו למצוא מחירים זולים בהרבה ממחיר המחירון בחנויות אם תשקיעו בחיפוש מקיף באינטרנט. אל תחששו לחפש רמקולים דומים לאלו המופיעים ברשימה שלנו; להרבה מהם יש גרסה ישנה יותר שניתן למצוא במחיר נמוך במיוחד, היות ויש להם גרסה מתקדמת וחדשה יותר.