בוסטר לרכב נועד כדי להגן על הילד שלכם גם מפני שוטטות שלו ברכב או נפילה וגם כהגנה במידה ומתרחשת תאונת דרכים. חשוב לבחור בבוסטר שעונה על הצרכים של הילד, מותאם לו אישית ושיהיה נוח לשבת בו לאורך זמן.
כיצד לבחור את הבוסטר המתאים?
מומחים ממליצים לילדים לעבור לבוסטר כאשר הם מגיעים למשקל המקסימלי עבור מושב הבטיחות שלהם, והדבר קורה בדרך כלל בסביבות גיל ארבע. אם זאת, קיימים כסאות בטיחות רבים המשלבים בוסטר, ומתאימים כבר מגיל שנתיים, או אפילו מהימים הראשונים. בטיחותם של ילדיכם היא ללא ספק העדיפות הראשונה, ולכן קיימים תקנים מחמירים, ועל מנת לעמוד בהם, כל דגם עובר בדיקות דקדקניות ומבחני ריסוק. הנה כמה פרמטרים שיש לקחת בחשבון כשבוחרים בוסטר:
- קלות השימוש – קלות השימוש בבוסטר חשובה מאוד, מאחר ומדובר במושב שיצטרך להתכוונן כדי להתאים לילד הגדל. לפני שתבחרו במושב, כדאי לבדוק שאתם מצליחים להאריך ולקצר את אורך החגורה בקלות. אם אתם משפחה בעלת יותר מרכב אחד, ואתם מתכוונים להעביר את הבוסטר מרכב לרכב, כדאי לבחור בבוסטר קל משקל, עם מערכת רתימה פשוטה, כך שתמיד תרתמו את המושב בבטיחות מבלי לבזבז על כך זמן רב מדי.
- נוחות – כשלילדים נוח בזמן נסיעה, הנסיעה בדרך כלל נעימה יותר לכולם. תכונות כמו ריפוד עבה וקצף בולם זעזועים יוסיפו לבטיחותו של הילד ויגרמו לו להרגשה נעימה במושב. כריות לראש ומשענות לידיים יכולות להוסיף נוחות גם הן, וחלק מהבוסטרים מציעים כריות ומשענות עם כמה מצבים, כך שתוכלו להתאים אותן בדיוק לרצונו של הילד.
- מחיר – חלק מההורים מוכנים להשקיע יותר כסף בשביל תכונות מיוחדות, אך חשוב לקבוע תקציב שתוכלו להרשות לעצמכם. אם תחליטו מראש על טווח מחירים, הדבר היפוך את הבחירה במושב לקלה ומהירה יותר.
כמה דברים שחשוב לדעת לגבי בוסטרים:
- חלק גדול מהבוסטרים לא ניתן לחגור נגד כיוון הנסיעה, ולכן אין להושיב בהם ילדים מתחת לגיל שנתיים.
- בכל דגם שתבחרו, יש לשים לב להוראות היצרן, ולהתקין את הבוסטר בהתאם להוראות ולהנחיות החוק לגבי כיוון הנסיעה, גובהו של הילד ומשקלו.
איזה בוסטר מתאים לילד שלכם
כאשר מגיעים לבחור בוסטר (כסא בטיחות לרכב), חשוב להבין שיש סוגים שונים הקיימים בשוק. כל סוג נועד לתת מענה לצרכים הספציפיים ולקבוצות גיל שונות, אפשר למצוא בוסטר לגיל 4, בוסטר לגיל 3, בוסטר לגיל 5. ישנם גם סוגים שונים של בוסטרים, סוג אחד הוא בוסטר גבוה, המציע תמיכה נוספת לראש ולצוואר. סוג זה של בוסטר אידיאלי עבור ילדים צעירים שעדיין צריכים את ההגנה הנוספת. סוג נוסף הוא בוסטר ללא משענת, המתאים לילדים גדולים יותר שכבר אינם צריכים תמיכה בראש וצוואר.
בנוסף, ישנם מושבים מגביהים משולבים שניתן להמיר מכיסא בטיחות הפונה קדימה לבוסטר כאשר הילד גדל. מושבים רב-תכליתיים אלו מספקים פתרון חסכוני, שכן ניתן להשתמש בהם למשך פרק זמן ממושך. לבסוף, ישנם כיסאות הגבהה מיוחדים המיועדים לילדים עם צרכים מיוחדים או מוגבלויות. כיסאות אלו מציעים תמיכה ואפשרויות התאמה אישית נוספות כדי להבטיח בטיחות ונוחות.
כדי לקבוע איזה סוג של בוסטר מתאים לילדכם, קחו בחשבון את גילו, גובהו ומשקלו. פעלו לפי ההנחיות וההמלצות של היצרן כדי להבטיח התאמה נכונה. זכרו שכל ילד הוא שונה, ולכן חשוב לבחור בוסטר המתאים לצרכיו האישיים. כמו כן, חשוב לבדוק באופן קבוע אם יש ריקול או עדכוני בטיחות לגבי מושב ההגבהה שאתם בוחרים.
בכל מקרה בין אתם מעדיפים בוסטר עם רצועות פנימיות או בוסטר רצועות מומלץ או בוסטר גב מומלץ. חשוב שהוא יהיה בוסטר לרכב מומלץ בעל תו תקן עדכני. באופן כללי תמיד חשוב לעקוב אחרי תו תקן, בכל הנוגע לאביזרים ומכשירים שקשורים לילדים, אפילו אם למשל אתם משתמשים במכשיר בייבי סנס.
דבר נוסף, במידה ויש לכם תאומים ואתם מגיעים עם עגלת תאומים לרכב, וודאו שההעברה של הילדים מהעגלה אל תוך מושב הבטיחות נעשית בצורה נוחה וקלה עם בטיחות מלאה לילד שאתם מכניסים לרכב ולילד שעדיין נשאר בעגלה ומחכה שתכניסו אותו פנימה.
איך להתקין את הבוסטר ברכב
התקנת בוסטר עשויה להיראות פשוטה, אך חשוב לוודא שהוא מותקן בצורה נכונה כדי למקסם את הבטיחות. ראשית, קראו בעיון את הוראות היצרן המצורפות לבוסטר. הוראות אלה יספקו הדרכה שלב אחר שלב כיצד להתקין את הבוסטר בצורה נכונה.
התחילו על ידי מיקום בוסטר במושב האחורי של הרכב. יש למקם אותו בתנוחת ישיבה עם חגורת ברכיים וכתפיים. ודאו שהבוסטר יציב על המושב ואינו מתנדנד או זז יתר על המידה. חגורת הברכיים צריכה להתאים היטב על הירכיים העליונות של ילדכם, וחגורת הכתף צריכה לחצות את החזה והכתף מבלי לגעת בצוואר.
כדי להבטיח התקנה מאובטחת, חשוב להדק כראוי את חגורת הבטיחות או להשתמש במערכת העוגנים והחגורות התחתונות לילדים (LATCH) אם הרכב שלך מצויד בה. יש להשחיל את חגורת הבטיחות או מערכת LATCH דרך שבילי החגורה המיועדים בבוסטר. זכרו לבדוק את המדריך למשתמש כדי לקבוע את מגבלת המשקל לשימוש במערכת LATCH.
לאחר התקנת הבוסטר, נערו אותו חזק כדי לבדוק אם הוא מספיק יציב. הבוסטר לא צריך לנוע יותר מסנטימטר לכל כיוון. אם הבוסטר אינו יציב מספיק, בחנו שוב את ההתקנה ובצעו את ההתאמות הנדרשות.
בדקו באופן קבוע את הבוסטר בחיפוש אחר סימני בלאי, נזק או חלקים רופפים. אם אתם מבחינים בבעיות כלשהן, הפסיקו את השימוש והחליפו מיד את הבוסטר. בדקו באופן קבוע את ההתאמה של חגורת הבטיחות על ילדכם ככל שהם גדלים, שכן ייתכן שיהיה צורך לכוונן או להחליף את הבוסטר כדי להבטיח התאמה נכונה.
הפכו את הרכב לידידותי לבוסטר
הפיכת הרכב לידידותי לבוסטר הוא חיוני כדי להבטיח את הבטיחות והיעילות של הבוסטר. ראשית, חשוב להסיר כל חפץ מגושם או רופף מהמושב האחורי שעלול להפריע להתקנה הנכונה של הבוסטר. זה כולל פריטים כמו שמיכות, צעצועים או חפצים אישיים אחרים. חפצים אלה יכולים להשפיע על מיקום הבוסטר או למנוע ממנו להיות מותקן בצורה מאובטחת.
לאחר מכן, התאימו את גובה חגורת הבטיחות של הרכב כדי להתאים את הבוסטר. חגורת הכתפיים צריכה להיות ממוקמת באמצע הכתף והחזה של הילד, מבלי לגעת בצווארו. לרכבים מסוימים יש מכווני חגורות בטיחות או מתכווני חגורת כתפיים שיכולים לעזור למצוא את המיקום הנכון. עיינו במדריך למשתמש של הרכב לקבלת הוראות להתאמת גובה חגורת הבטיחות.
בדקו גם את התאמת אבזם חגורת הבטיחות של הרכב. הוא צריך להיות נגיש בקלות ולא מוסתר או מכוסה על ידי הבוסטר. ודאו שהאבזם אינו חסום על ידי בסיס הבוסטר או מכשולים אחרים, שכן הדבר עלול להקשות על ילדכם לחגור את חגורת הבטיחות באופן עצמאי.
בחנו שימוש באביזרים נוספים, כגון מכווני חגורות בטיחות או רפידות, כדי לשפר את הנוחות וההתאמה של הבוסטר. אביזרים אלו יכולים לעזור למקם את חגורת הבטיחות בצורה נכונה על גופו של ילדכם ולמנוע אי נוחות או גירוי.
בדקו באופן קבוע את מצב חגורות הבטיחות של הרכב. אם אתם מבחינים בהתקלפות, נזק או תקלה כלשהי, יש לתקן או להחליף אותם מיד. חגורות בטיחות פגומות עלולות לפגוע ביעילות הבוסטר ולסכן את בטיחות ילדכם.
שימו לב למקם את הבוסטר במקום שהוא נגיש לכם בקלות, כך שתוכלו להניח את הילד בבוסטר ללא מאמץ, אפילו להעביר אותו מהמנשא מומלץ לתינוק, שאתם מחזיקים בו את התינוק, ישירות לתוך הבוסטר.
בוסטר יד שנייה – ההחלטה הנכונה?
כאשר מדובר ברכישת בוסטר יד שנייה, חשוב לשקול היטב את הסיכונים הפוטנציאליים הכרוכים בכך. אמנם קניית בוסטר משומש עשויה להיראות כאופציה משתלמת, אך ישנם מספר גורמים שיש לקחת בחשבון לפני קבלת החלטה.
דאגות בטיחות: אחת הדאגות העיקריות עם בוסטרים יד שנייה היא ההיסטוריה והמצב הלא ידוע של המושב. ייתכן שהוא היה מעורב בתאונה או שיש לו נזק נסתר שעלול לפגוע ביעילותו בהגנה על ילדכם. בנוסף, דגמים ישנים יותר עשויים שלא לעמוד בתקני הבטיחות והתקנות הנוכחיים, מה שמעמיד את ילדכם בסיכון גבוה יותר לפציעה במקרה של תאונה.
תאריכי תפוגה: למושבי הגבהה יש בדרך כלל תאריך תפוגה, שהוא בדרך כלל בסביבות שש עד עשר שנים מתאריך הייצור. הסיבה לכך היא שהחומרים והרכיבים של המושב יכולים להתקלקל עם הזמן, ולהפחית את יכולתם לספק הגנה נאותה. בעת רכישת בוסטר יד שנייה, עלול להיות קשה לקבוע אם הוא לא עבר כבר את תקופת השימוש שלו, מה שמגביר את הסיכון לשימוש במושב שפג תוקפו.
מידע על ריקול: שיקול נוסף הוא האם בוסטר היה נתון לריקול כלשהו. יצרנים מוציאים מדי פעם ריקולים לבעיות הקשורות לבטיחות, וחיוני להישאר מעודכנים לגבי ריקולים אלה כדי להבטיח שהמושב שאתם רוכשים נחשב לבטוח. עם בוסטר יד שנייה, ייתכן שיהיה קשה יותר לעקוב אחר היסטוריית ההחזרה ולקבוע אם המושב תוקן או שודרג כדי לטפל בבעיות פוטנציאליות כלשהן.