איך לבחור טוסטר אובן מוצלח?
הדבר הראשון שמרבית האנשים לוקחים תחת חשבון כאשר הם רוכשים מכשיר מטבח, הוא המחיר. אנחנו יודעים שסביר להניח כי יש לכם תקציב מסוים, לכן אנחנו תמיד לוקחים בחשבון את התמורה לכסף שאתם מקבלים.
אבל כמובן שמחיר זול שווה מעט מאוד אם המכשיר לא עובד טוב, לכן הערכנו את הטוסטרים בהתבסס על ביצועי אפייה ונוחות השימוש, יחד קלות הניקוי והתחזוק.
לפניכם הפרמטרים החשובים ביותר שיש לקחת בחשבון כאשר אתם בוחרים טוסטר אובן:
מחיר
טווח המחירים של טוסטר אובן יכול לנוע ממחיר זול כמו 99 ₪ ולהגיע גם ל-2,000 ₪. דגמים בטווחי מחירים שונים לרוב מציעים מאפיינים שונים.
אם אתם פשוט מחפשים מכשיר בסיסי כדי להיעזר בו בארוחת הבוקר, אין צורך לשלם יותר על מאפיינים מתקדמים. אולם, טוסטרים יקרים יותר עם הגדרות מתוחכמות יותר, נוטים להציע כל מיני מצבי אפייה ובישולים מעניינים. דגמים אלו יכולים לרוב לקחת את מקומו של תנור רגיל.
אם אתם מתעניינים במיוחד בעיצוב אופנתי, הרבה כוח ויעילות אנרגטית, טוסטר אובן יוקרתי עשוי להיות שווה את ההשקעה הכספית.
קיבולת וגודל
הגודל של הטוסטר אובן שלכם כנראה יכתיב את צריכת האנרגיה ואת קיבולת המזון שלו. לכן, לפני שאתם בוחרים טוסטר אובן, הגיוני שתצטרכו לחשוב על כמה אוכל תרצו להצליח להכניס לתוכו, כמו גם כמה שטח הוא יתפוס על השיש שלכם.
לרוב, קיבולת של טוסטר אובן נמדדת בכמה הוא יכול להכיל משתי ארוחות טוסטר נפוצות: פרוסות לחם (שהופכות לטוסט) ופיצות קפואות של 23 ס"מ.
לאלו מכם שמתכננים להשתמש בטוסטר אובן עבור מנות לאדם יחיד או זוג, חימום או משימות פשוטות אחרות כגון אפיית כמה עוגיות, יחידה קטנה עשויה להיות הבחירה הנכונה.
אבל אם אתם מתכוונים לבשל עבור משפחה, חברים או לקוחות, ייתכן שתצטרכו להשקיע ביחידה גדולה: כזאת שיכולה להתמודד עם פיצה קפואה של 33 ס"מ.
אביזרים שימושיים
רוב דגמי הטוסטר אובן כוללים מגש פרורים ותבנית אפיה. אולם, לפעמים טוסטרים יכולים לכלול הרבה יותר מזה ומספר האביזרים הנוספים עשוי להיות תלוי בכמה כסף אתם מוכנים לשלם. כמה דגמים יוקרתיים כוללים כמה תבניות אפיה ואולי גם סלסלת טיגון.
בנוסף, חשוב גם לזכור שכל חלק שניתן להסרה ידרוש ניקוי קבוע כדי להסיר חתיכות מזון שנתקעו בהם בזמן הבישול. כדי להקל על תהליך זה, חפשו דגם עם מגשים ותבניות שניתן להסיר בקלות.
מאפייני אפייה ובישול
כל טוסטר אובן מאפשר לכם לבחור בין מגוון של אחר של תוכניות ומצבי אפייה ובישול, אשר כל אחד מהם מיועד למשימת בישול אחרת. מצבי בישול ואפייה לרוב כוללים קלייה (מן הסתם), צלייה, אפייה וחימום/הפשרה.
כמה דגמים מתקדמים יותר כוללים גם פונקציות נוספות, כגון הגדרות מזון ספציפיות אשר מוציאות את פעולת הניחוש מהמשוואה, לדוגמה לבייגל, עוגות או פיצה.
פונקציה אחת שיכולה לעשות הבדל גדול באיכות האוכל היא מצב טורבו, אשר לרוב נמצא בדגמים היוקרתיים יותר. הטורבו משתמש במאוורר ומערכת פליטה כדי להזרים אוויר חם בתוך הטוסטר אובן, מה שמאפשר בישול מהיר ושווה יותר. לא מדובר במאפיין הכרחי לכל אדם, אבל בהחלט נחמד שיש אותו – במיוחד אם אתם אוהבים לאפות.
האם טוסטר אובן יכול להחליף תנור
כדי לקבוע אם טוסטר אובן יכול להחליף תנור מסורתי, חיוני לשקול את הפונקציונליות והמגבלות שלהם. בעוד שטוסטר אובן יכול להתמודד עם משימות בישול רבות ביעילות, ייתכן שהוא לא יחליף בכל המצבים תנור מסורתי או תנור משולב. אפשר למצוא ברשת את רשימת התנורים המומלצים שלנו.
טוסטר אובן הם מכשירים רב-תכליתיים שיכולים לאפות, לצלות, לחמם תחת אש ישירה וליצלות על האש סוגים שונים של מזון, מה שהופך אותם למתאימים למנות קטנות ולארוחות מהירות. עם זאת, בשל גודלם הקומפקטי והקיבולת המוגבלת שלהם, תנורי טוסטר עשויים שלא להיות אידיאליים לבישול כמויות גדולות או פריטים גדולים מדי הדורשים פנים מרווח של תנור מסורתי.
בנוסף, תנורים מסורתיים מציעים פיזור חום עקבי ואחיד יותר, מה שהופך אותם למתאימים יותר לאפיית מאפים ותבשילים עדינים הדורשים בקרת טמפרטורה מדויקת. מצד שני, תנורי טוסטר ידועים במהירות וביעילות האנרגטית שלהם, שכן הם מתחממים מהר יותר וצורכים פחות אנרגיה מאשר תנורים מסורתיים. זה הופך אותם לאפשרות נוחה עבור אנשים עסוקים או משקי בית קטנים המעוניינים לחסוך זמן וכסף בחשבונות החשמל שלהם. בסופו של דבר, בעוד שטוסטר אובן יכול לשמש כחלופה נוחה למשימות בישול רבות, ייתכן שהוא לא יחליף לחלוטין את הפונקציונליות והרבגוניות של תנור מסורתי בכל התרחישים.
הצד המועיל של תנורי טוסטר
תנורי טוסטר מציעים מגוון יתרונות שהופכים אותם לתוספת חשובה לכל מטבח. אחד היתרונות המרכזיים של תנורי טוסטר הוא הרבגוניות שלהם – הם יכולים לבצע פונקציות בישול שונות, כולל אפייה, קלייה, צלייה וחימום מחדש, הכל במכשיר קומפקטי אחד. הרב תכליתיות הזו הופכת את תנורי הטוסטר לאידיאליים להכנת מגוון רחב של מנות, מטוסט פריך וירקות קלויים ועד לתבשילים וקינוחים.
יתרון נוסף של תנורי טוסטר הוא היעילות האנרגטית שלהם. בהשוואה לתנורים מסורתיים, תנורי טוסטר צורכים פחות אנרגיה ומתחממים מהר יותר, מפחיתים את זמני הבישול הכוללים וחוסכים בעלויות החשמל. זה הופך אותם לאפשרות ידידותית לסביבה עבור אלה המחפשים למזער את טביעת הרגל הפחמנית שלהם תוך שהם נהנים מהנוחות של מכשיר בישול רב תפקודי.
יתר על כן, תנורי טוסטר נוחים עבור חללי מגורים קטנים או אנשים עם שטח מטבח מוגבל. הגודל הקומפקטי שלהם מאפשר להם להשתלב בקלות על משטחים או בדירות קטנות שבהן המקום מוגבל. בנוסף, תנורי טוסטר מצוידים לרוב בתכונות נוספות כגון בישול בהסעה (קונבקציה), הגדרות טמפרטורה מתכווננות וטיימרים, מה שמשפר את השימושיות שלהם והופכת משימות הבישול ליעילות ומהנות יותר.
כיום עם ההיצע הרחב של סוגים שונים של טוסטר אובן אפשר למצוא טוסטר אובן גדול מומלץ, טוסטר אובן קטן מומלץ, טוסטר אובן טורבו מומלץ, טוסטר אובן מקצועי, טוסטר אובן רטרו, טוסטר אובן דיגיטלי ועוד ועוד. לכל סגנון והעדפה תוכלו למצוא טוסטר אובן שיתאים לצורך שלכם ולהשלמת היתרונות של הטוסטר אובן אפשר גם ליהנות מטוסטר לחיצה ומטוסטר קופץ ועוד סוגים שונים.
החסרונות של טוסטר אובן
בעוד שטוסטר אובן מציע יתרונות רבים, יש גם כמה חסרונות שיש לקחת בחשבון לפני ביצוע רכישה. אחד החסרונות הפוטנציאליים הוא יכולת הבישול המוגבלת של תנורי טוסטר בהשוואה לתנורים מסורתיים. בשל גודלם הקומפקטי, ייתכן שהטוסטר אובן לא יתאים להכנת כמויות גדולות של אוכל או להכיל מנות אפייה גדולות מדי, מה שעלול להוות מגבלה עבור אלה שמבשלים למשפחה גדולה יותר או מארחים מפגשים.
בנוסף, גופי החימום בטוסטר אובן לרוב קרובים יותר למזון המתבשל, מה שעלול לעיתים לגרום לבישול לא אחיד או השחמה. קרבה זו יכולה גם להגביר את הסיכון לשריפת מזון אם הם לא מושגחים, מה שמצריך בדיקה והתאמה תכופים יותר במהלך תהליך הבישול.
יתרה מזאת, לטוסטר אונים מסוימים עשויה להיות בקרת טמפרטורה מוגבלת או חסרות תכונות מתקדמות שנמצאות בתנורים מסורתיים, כגון פונקציות ניקוי עצמי או הגדרות טמפרטורה מדויקות. זה יכול להשפיע על הרבגוניות והנוחות של שימוש בטוסטר אובן עבור משימות בישול מסוימות הדורשות ויסות טמפרטורה ספציפי או זמני בישול ארוכים יותר.
מאפיינים מיוחדים בטוסטר אובן
תנורי טוסטר מגיעים מצוידים במגוון מאפיינים מיוחדים המבדילים אותם מהתנורים המסורתיים והופכים אותם למכשיר בישול רב-תכליתי במטבח. תכונה בולטת של תנורי טוסטר היא הגודל הקומפקטי שלהם, מה שהופך אותם לאידיאליים עבור מטבחים קטנים או כמכשיר בישול משני עבור שטח בישול נוסף. העיצוב הקומפקטי מאפשר גם חימום מוקדם מהיר יותר בהשוואה לתנורים גדולים יותר, חוסך זמן ואנרגיה במהלך הכנת הארוחה.
תכונה מועילה נוספת של תנורי טוסטר היא היכולת שלהם לבצע מספר פונקציות בישול במכשיר אחד. תנורי טוסטר מודרניים רבים מגיעים עם פונקציות בישול מוגדרות מראש כמו אפייה, צלייה, קלייה ואפילו טיגון אוויר, ומספקים למשתמשים מגוון אפשרויות בישול במכשיר אחד. הרבגוניות הזו הופכת את תנורי הטוסטר לכלי נוח להכנת מגוון רחב של מנות בקלות.
בנוסף, תנורי טוסטר מסוימים מצוידים בתכונות טכנולוגיות מתקדמות כגון בישול בהסעה, המשתמשת במאוורר כדי להזרים אוויר חם באופן שווה סביב האוכל לתוצאות בישול מהירות ועקביות יותר. טכנולוגיית הסעה עוזרת להעלים אזורים קרים בתנור ומבטיחה בישול יסודי ואחיד של המזון. תכונה זו שימושית במיוחד עבור אפייה וצלייה, כאשר בקרת טמפרטורה מדויקת וחלוקת חום אחידה חיוניים להשגת תוצאות מיטביות.
מגוון המנות שתוכלו להכין עם טוסטר אובן
תנורי טוסטר הם מכשירים מגוונים להפליא שניתן להשתמש בהם להכנת מגוון רחב של מנות, מה שהופך אותם לכלי בעל ערך בכל מטבח. עם היכולת שלהם לבצע פונקציות בישול שונות, תנורי טוסטר יכולים לעזור ליצור ארוחות טעימות בקלות. הנה כמה מהמנות שתוכלו להכין באמצעות טוסטר אובן:
טוסטר אובן לאפייה: טוסטר אובן מצוינים לאפיית מגוון פינוקים, מעוגיות ומאפינס ועד עוגות ואפילו לחם. גודלם הקומפקטי ופיזור החום האחיד שלהם הופכים אותם למושלמים לאפיית מנות קטנות של דברים טובים מבלי לחמם תנור גדול. בין אם אתם חובבי אפייה או פשוט מחפשים להכין קינוח מהיר, טוסטר אובן הוא אופציה מצוינת לכל צרכי האפייה שלכם.
צלייה: צליית ירקות, בשרים ועופות היא קלה עם תנור טוסטר אובן. טכנולוגיית ההסעה בחלק מהדגמים מבטיחה שהמנות הצלויות שלכם יוצאות מבושלות בצורה מושלמת בכל פעם, עם מעטה חיצוני פריך ופנים עסיסי. מעוף ותפוחי אדמה צלויים ועד נבטים מקורמלים ודלעת חמאה, האפשרויות למנות צלויות טעימות הן אינסופיות עם טוסטר אובן.
יעילות אנרגטית
תנורי טוסטר ידועים ביעילות האנרגטית שלהם בהשוואה לתנורים מסורתיים. גודלם הקטן אומר שהם מתחממים מהר יותר ודורשים פחות אנרגיה כדי להגיע לטמפרטורת הבישול הרצויה. זה יכול לגרום לחיסכון משמעותי באנרגיה לאורך זמן, במיוחד עבור ארוחות קטנות יותר או חטיפים. בנוסף, היכולת לבשל ללא חימום מראש יכולה להפחית עוד יותר את צריכת האנרגיה, מה שהופך תנורי טוסטר לאופציה ידידותית יותר לסביבה.
יתר על כן, תנורי טוסטר מגיעים לרוב עם תכונות כמו טכנולוגיית הסעה, המסייעת לפזר חום באופן שווה ולבשל מזון מהר יותר. זה אומר שאפשר להשיג את אותן תוצאות כמו תנור גדול יותר אבל בפרק זמן קצר יותר, תוך שימוש בפחות אנרגיה בסך הכל. הגדרות הטמפרטורה המתכווננות בטוסטר אובן מאפשרות גם בישול מדויק, ומבטיחות שהמזון מבושל ביעילות מבלי לבזבז אנרגיה.
ניקיון ותחזוקה
כדי לשמור על הטוסטר אובן במצב מעולה, חיוני לנקות ולתחזק אותו באופן קבוע. התחילו בניתוק הטוסטר אובן מהחשמל ואפשרו לו להתקרר לחלוטין לפני הניקוי. הסירו את מגש הפירורים והמתלים, ושטפו אותם במים חמימים וסבון. השתמשו בספוג לא שוחק כדי לקרצף את שאריות המזון ולייבש אותם היטב לפני החזרתם לטוסטר אובן.
לאחר מכן, נגבו את הקירות הפנימיים של הטוסטר אובן עם מטלית לחה או ספוג כדי להסיר כל שומן או חלקיקי מזון שהצטברו. לכתמים עקשניים, ניתן ליצור משחה באמצעות סודה לשתייה ומים, למרוח אותה על הכתמים ולחכות כמה דקות לפני שמקרצפים אותה. הקפידו לנגב את גופי החימום בזהירות כדי למנוע נזק.
ניתן לנקות את החלק החיצוני של הטוסטר אובן בעזרת מטלית לחה וחומר ניקוי עדין. הימנעו משימוש בחומרי ניקוי שוחקים או כימיקלים קשים, מכיוון שהם עלולים לפגוע בגימור. בדקו באופן קבוע את אטם הדלת עבור כל סימני בלאי או נזק, שכן אטימה הדוקה חיונית לבישול יעיל.