סטרימרים צברו פופולריות עצומה בשנים האחרונות, כדרך לגשת למגוון רחב של תוכן בטלוויזיה. אבל מה זה בעצם סטרימר? במילים פשוטות, סטרימר הוא מכשיר שמתחבר לטלוויזיה ומאפשר לך להזרים תוכן מהאינטרנט. הוא משמש כגשר בין הטלוויזיה לפלטפורמות המקוונות, ומעניק לך גישה לסרטים, תוכניות טלוויזיה, מוזיקה, משחקים ועוד.
סטרימרים מגיעים בצורות שונות, כגון ממירים, דונגלים או טלוויזיות חכמות עם יכולות סטרימינג מובנות. הם נועדו להיות ידידותיים למשתמש ולספק חווית סטרימינג חלקה. עם סטרימר, אתה יכול להיפרד ממנויי כבלים או לוויין מסורתיים וליהנות מהחופש לבחור במה אתה רוצה לצפות, מתי שאתה רוצה לצפות.
אחת התכונות המרכזיות של סטרימרים היא היכולת שלהם להתחבר לאינטרנט באמצעות Wi-Fi או Ethernet. קישוריות זו מאפשרת לך לגשת למגוון רחב של פלטפורמות סטרימינג כמו Netflix, Amazon Prime Video Hulu ו-YouTube. בנוסף, סטרימרים רבים מציעים אפליקציות ושירותים הנותנים מענה לתחומי עניין ספציפיים, כגון ספורט, חדשות או אפילו ערוצי בישול.
סטרימרים מגיעים לרוב עם ממשק ידידותי למשתמש שהופך את הניווט בין אפליקציות ותכנים שונים לקל. חלק מהסטרימרים מציעים אפילו אפליקציות שליטה קולית או שלט רחוק, כך שתוכל לחפש בקלות את הסרטים או תוכניות הטלוויזיה המועדפות עליך מבלי להקליד.
הבדלים בין הפלטפורמות
Roku: הממשק של Roku הוא אחיד בכל הדגמים, בין אם אתם מדברים על דגם ה-Ultra האיכותי או על ה-Express הבסיסי. יש גם מראה מסוים לאפליקציות של Roku, ואתם לא תמצאו הבדלי ממשק לאורך האפליקציות השונות, כמו שתוכלו למצוא בפלטפורמות אחרות.
כמו שכבר הזכרנו, אתם תוכלו למצוא כמעט כל שירות צפייה או ערוץ שתרצו מיוצגים כאן ולעומת פלטפורמות אחרות, אתם לא תמצאו פערים, עם היוצא מן הכלל הגדול של iTunes, אשר זמין רק בסטרימרים של Apple.
Amazon: Amazon מציעה 3 דגמי Fire TV – ה-Fire TV, ה-Stick וה-Cube – אבל הממשק מעט שונה עבור כל דגם, כאשר ה-Cube הוא בעל תוצאות החיפוש ותצוגת האפליקציות הטובה ביותר באפן כולל.
אולם, חסרים כאן כמה שירותים: Google Play לא זמין כאן, גם לא Vudu. שניהם זמינים במכשירי Roku ו-Vudu זמין בכל אחד מהסטרימרים האחרים המופיעים ברשימה.
Apple TV: ממשק המשתמש של ה-Apple TV נמצא בערך בין ה-Roku ל-Amazon Fire TV. לאפליקציות יש מראה די עקבי, אך אתם תמיד תוכלו לדעת מתי אתם צופים ב-Apple TV. Apple תעדיף שהמשתמשים יקנו וישכירו תוכן דרך iTunes, כך שאתם לא תמצאו כרגע אפליקציה של Google Play Movies וטלוויזיה. יש מעקף קטן שאפשר לעשות: וודאו כי אתם רשומים לאפליקציית יוטיוב והרכישות שלכם אמורות להופיע. אם זה לא מצליח, Google Play מציע אפליקציית מובייל אשר מאפשרת הזרמת תוכן אל Apple TV דרך AirPlay – אבל רק ממכשיר iOS.
Android TV (Nvidia Shield, Xiaomi Mi Box S): Android TV קצת שונה מיתר האפשרויות ברשימה, בכך שחברות יכולות לשים בהם את התכנים האקסקלוסיביים שלהן בממשק, כמעט כמו בפלאפונים. לדוגמה: בארץ, חברת YES מציעה תכנים של Sting TV באמצעות סטרימר Xiaomi Mi Box S, המגיע עם התכנים מובנים בממשק. דרך אגב, ה-Mi Box S נחשב לסטרימר נפוץ מאוד בארץ, אך הוא לא הגיע לרשימה שלנו, היות והביצועים שלו סבירים ובסיסיים, אך לא מצוינים.
אתם תגלו שאפליקציות רבות מציגות שפע של אינדיבידואליות ב-Shield TV, בניגוד לעקביות שתוכלו למצוא באפליקציות של Roku. באופן כללי, מכשירי Android TV כוללים את העוזרת של גוגל עבור פקודות קוליות ושליטה חכמה בבית, וגם בעלי Chromecast מובנה.
Chromecast: ה- Chromecast מזרים תוכן באופן אלחוטי מהמכשיר אל הטלוויזיה שלכם. כל דבר הקשור ל- Chromecast נשלט על ידי המכשיר שבחרתם – כולל חיפוש אפליקציות, הפעלת תכנים ואפילו מצבי השמעה פרטיים – בין אם מדובר במכשיר נייד או טבלט של Android או iOS, מחשב של Windows או Mac. ה- Chromecast פועל בצורה שונה מאוד מהמתחרים שלו בשוק, אשר מגיעות עם מערכות הפעלה משלהן, ממשק משתמש וגרסאות ייעודיות של אפליקציות. אין כמעט שום דבר שלא תוכלו למצוא ב- Chromecast, כולל וידאו פריים, אשר היה קלף מיקוח ידוע לשמצה במיני מלחמה בין Amazon ל-Google.
איך בוחרים את הסטרימר הטוב ביותר עבורכם?
אחד הפקטורים החשובים ביותר בכל קנייה עבור אנשים הוא נושא העלות. עם זאת, העלויות של סטרימרים טובים מאוד שאפשר למצוא ברשימה הזו, הן שוליות ולא רלוונטיות, ואף מתבטלות אם החלטתם לוותר על החיבור המסורתי לחברות התקשורת. האלמנט החשוב ביותר הוא למצוא את הסטרימר המתאים ביותר לכם. בין אם הצורך שלכם הוא לראות טלוויזיה מקומית, להתחבר לאפליקציות בחו"ל, לשמוע מוזיקה או לשחק במשחקים. ההגדרות הן חשובות מאוד, ורק אז תוכלו למצוא את המכשיר המתאים לכם.
מרבית המכשירים הם קטנים וקומפקטיים, כך שלא צריך לדאוג לגבי מקום. כן צריך לשים לב לחיבורים הרלוונטיים, לנפח המכשיר, למעבד שלו ולאופן החיבור שלו לטלוויזיה. קניית המכשיר המתאים ביותר תהפוך את חווית הטכנולוגיה בבית למשהו שגורם לאנשים לקנא. כאשר יש סינרגיה בין כל המכשירים, וצורכים את התוכן בצורה האידיאלית, תוך כדי הורדת עלויות, זה מייצר יתרון על גבי יתרון על גבי יתרון.
בחירת הסטרימר הכי טוב יכולה להיות משימה לא פשוטה עם שלל האפשרויות הקיימות בשוק. עם זאת, על ידי בחינת מספר גורמים מרכזיים, תוכל לצמצם את הבחירות שלך ולקבל החלטה מושכלת יותר:
- העדפות: התחל בזיהוי העדפות הסטרימינג שלך. אתה צופה בעיקר בסרטים ובתוכניות טלוויזיה? האם אתה גיימר שמחפש להזרים משחק? הבנת הצרכים שלך תעזור לך לבחור סטרימר שמתאים לתחומי העניין שלך.
- מותגים ודגמים: קח את הזמן לבדוק ולהשוות בין מותגים ודגמים שונים של סטרימרים. קרא ביקורות, השווה תכונות ושקול את המוניטין של היצרן. כמה מותגים פופולריים כוללים את Roku, Amazon Fire TV, Apple TV ו-Google Chromecast.
- ידידותיות למשתמש: חפש סטרימר המציע ממשק ידידותי וניווט קל. מכשיר עם תהליך הגדרה פשוט ופקדים אינטואיטיביים יכולים לשפר את חווית הסטרימינג שלך ולהפוך אותה למהנה יותר.
- תאימות בין פלטפורמות: אם יש לך מספר מכשירים, כגון סמארטפונים או טאבלטים, בדוק אם הסטרימר תואם אליהם. חלק מהסטרימרים מציעים תאימות בין פלטפורמות, ומאפשרים לך להזרים בצורה חלקה תוכן ממכשירים שונים.
- הגנה: שקול את יכולות ההגנה על הסטרימר. חפש תכונות כמו עדכוני תוכנה, תאימות לאפליקציות ומפרטי חומרה שיבטיחו שהסטרימר שלך ישאר רלוונטי ופונקציונלי במשך שנים רבות.
- המלצות וחוות דעת מומחים: אל תהסס לבקש המלצות מחברים, משפחה או בקהילות המקוונות. בנוסף, חוות דעת של מומחים ואתרי אינטרנט טכניים יכולים לספק תובנות והמלצות חשובות על סמך הבדיקות והניסיון הנרחבים שלהם.
התכונות המרכזיות של סטרימר
בעת בחירת סטרימר, חשוב להבין את תכונות המפתח המבדילות בין מכשיר אחד למשנהו. הנה כמה היבטים חשובים שיש לקחת בחשבון:
פלטפורמות סטרימינג נתמכות: סטרימרים שונים תומכים בפלטפורמות סטרימינג שונות. ודא שהסטרימר שאתה בוחר מכיל את האפליקציות והשירותים שבהם אתה רוצה להשתמש. פלטפורמות פופולריות כמו Netflix, Hulu ו-Amazon Prime Video זמינות בדרך כלל ברוב הסטרימרים, אבל תמיד טוב לבדוק שוב.
רזולוציה ותמיכה ב-HDR: אם יש לך טלוויזיה התומכת ב-4K או HDR, תרצה סטרימר שתומך בתכונות הללו. חפשו סטרימרים המציעים תאימות 4K Ultra HD ו-HDR כדי להבטיח שתוכלו ליהנות ממראות חזותיים צלולים ותוססים.
תמיכת אודיו: קח בחשבון את יכולות האודיו של הסטרימר, במיוחד אם יש לך מערכת סראונד או רמקולים איכותיים. חפש סטרימרים התומכים ב-Dolby Atmos או בטכנולוגיות שמע מתקדמות אחרות כדי לשפר את חווית הצפייה שלך.
אחסון והרחבה: לסטרימרים מסוימים יש אחסון מובנה להורדת אפליקציות או אחסון תוכן, בעוד שאחרים מסתמכים על הזרמת הכל באינטרנט. אם אתה מתכנן להוריד אפליקציות ומשחקים, בחר סטרימר עם מספיק אחסון. לחלופין, בחר בסטרימר התומך באפשרויות אחסון חיצוניות כמו כונני USB או כרטיסי microSD.
שלט רחוק ושליטה קולית: סוג השלט הרחוק הכלול בסטרימר יכול להשפיע רבות על חווית המשתמש שלך. חפש שלטים אינטואיטיביים ובעלי לחצני ניווט קלים לשימוש. חלק מהסטרימרים אפילו מציעים שליטה קולית, המאפשרת לך לחפש תוכן באמצעות פקודות קוליות.
אפשרויות קישוריות: שקול את אפשרויות הקישוריות הזמינות בסטרימר. חפש מכשירים שיש להם מספר יציאות HDMI, יציאות USB וחיבורי Ethernet. זה מבטיח שאתה יכול לחבר מכשירים אחרים, כגון קונסולות משחקים או כוננים קשיחים חיצוניים, לסטרימר שלך ללא כל טרחה.
תקציב לרכישת סטרימר
כאשר שוקלים קניית סטרימר, חיוני להגדיר תקציב שמתאים ליכולות הפיננסיות שלך. סטרימרים מגיעים במגוון של מחירים, ולכן חיוני לקבוע כמה אתה מוכן להשקיע. התחל בהערכת צרכי הסטרימינג שלך והתכונות שאתה מעדיף. אם אתה סטרימר מזדמן שמחפש פונקציונליות בסיסית, יש אפשרויות סבירות זמינות שעדיין יכולות לספק חווית סטרימינג משביעת רצון. מצד שני, אם אתה משתמש חזק או שיש לך דרישות ספציפיות, ייתכן שתצטרך להקצות תקציב גבוה יותר לסטרימר עם תכונות מתקדמות.
חיוני גם לשקול כל עלות נוספת הקשורה בסטרימר. לדוגמה, מכשירים מסוימים עשויים לדרוש מנוי כדי לגשת לשירותי סטרימינג או ערוצים מסוימים. כדי להימנע מהפתעות, קח בחשבון את העלויות האלה כשאתה מעריך את התקציב.
כדי למצוא סטרימר בתקציב שלך, השווה מחירים בין מותגים ודגמים שונים. חפש מבצעים, הנחות או אפשרויות שונות שעשויות להציע אפשרויות משתלמות יותר מבלי להתפשר על האיכות. בנוסף, שקול את הערך לטווח ארוך השקעה במכשיר קצת יותר יקר עם ביצועים ועמידות טובים יותר עשויה לחסוך לך כסף בטווח הארוך על ידי הימנעות מהצורך בשדרוגים.
זכור לתעדף את הצרכים שלך ולמצוא איזון בין עלות ופונקציונליות. באמצעות הגדרת תקציב ריאלי, אתה יכול לקבל החלטה מושכלת יותר ולבחור סטרימר שמתאים לצרכים שלך מבלי לשבור את הכיס.
כיצד לחבר את הסטרימר
הגדרת הסטרימר היא תהליך פשוט הדורש כמה שלבים. ראשית, ודא שלטלוויזיה שלך יש יציאת HDMI זמינה, מכיוון שזו השיטה הנפוצה ביותר לחיבור סטרימר. לאחר מכן, חבר קצה אחד של כבל HDMI ליציאת HDMI בסטרימר שלך ואת הקצה השני ליציאת HDMI בטלוויזיה שלך. לאחר יצירת חיבור ה-HDMI, הפעל את הסטרימר ואת הטלוויזיה. ודא ששני ההתקנים מוגדרים למקור הקלט הנכון.
לרוב הסטרימרים יש אשף הגדרה על המסך שידריך אותך בתהליך ההגדרה הראשוני. זה עשוי לכלול התחברות לרשת ה-Wi-Fi שלך, כניסה לחשבונות הסטרימינג שלך ועדכון הקושחה של הסטרימר. עקוב אחר ההנחיות על מסך הטלוויזיה שלך כדי להשלים את ההגדרה.
אם הסטרימר דורש חיבור לאינטרנט, אתה יכול לחבר אותו באמצעות Wi-Fi או באמצעות כבל Ethernet. הגדרת Wi-Fi כוללת בדרך כלל בחירת הרשת שלך והזנת הסיסמה שלך. לחיבור קווי, פשוט חבר קצה אחד של כבל Ethernet לסטרימר שלך ואת הקצה השני לנתב שלך.חלק מהסטרימרים מציעים גם אפשרויות קישוריות נוספות, כגון יציאות Bluetooth או USB. ניתן להשתמש בהם כדי לחבר ציוד היקפי כמו אוזניות, רמקולים או התקני אחסון חיצוניים.
לאחר שהסטרימר שלך מוגדר ומחובר, אתה יכול להתחיל ליהנות משירותי הסטרימינג המועדפים עליך. נווט דרך ממשק המשתמש באמצעות השלט הרחוק או כל אפליקציה סלולרית משויכת. אם אתה נתקל בבעיות כלשהן במהלך ההגדרה, עיין במדריך למשתמש או באתר היצרן לפתרון בעיות. זכור לעדכן את תוכנת הסטרימר באמצעות בדיקה קבועה של עדכוני מערכת.
שימוש בסטרימר: שלב אחר שלב
לאחר שתגדיר בהצלחה את הסטרימר, תוכל להתחיל להשתמש בו כדי ליהנות מתוכן הסטרימינג המועדף עליך. להלן מדריך שלב אחר שלב שיעזור לך להתחיל.
- ניווט וממשק: הדבר הראשון שאתה צריך להכיר הוא הניווט והממשק של הסטרימר. לרוב הסטרימרים יש ממשק ידידותי למשתמש המאפשר לדפדף בקלות בין אפליקציות ותכנים שונים. השתמש בשלט הרחוק או באפליקציה לנייד המשויכת לסטרימר שלך, כדי לנווט בין התפריטים ולבחור את האפליקציה או התוכן הרצויים.
- אפליקציות ושירותי סטרימינג: אחת התכונות העיקריות של סטרימר היא היכולת שלו לגשת למגוון רחב של אפליקציות ושירותי סטרימינג. אלה יכולים לכלול פלטפורמות פופולריות כמו Netflix, Amazon Prime Video, Hulu ורבים נוספים. כדי לגשת לאפליקציות אלו, פשוט בחר את האפליקציה מהממשק של הסטרימר, היכנס לחשבון שלך (אם נדרש), והתחל להזרים את הסרטים, תוכניות הטלוויזיה או המוזיקה שאתה רוצה.
- התאמת חוויה אישית: סטרימרים רבים מציעים אפשרויות התאמה אישית כדי לשפר את חווית הסטרימינג. לעתים קרובות אתה יכול להתאים אישית את פריסת מסך הבית שלך, ליצור רשימות צפייה ולהגדיר העדפות עבור כתוביות, אודיו ואיכות וידאו. מומלץ להקדיש זמן לחקור את ההגדרות ואפשרויות ההתאמה האישיות הזמינות בסטרימר.
- ליהוק מדיה ושיקוף מסך: תכונה שימושית נוספת שחלק מהסטרימרים מציעים היא ליהוק מדיה ושיקוף מסך. זה מאפשר לך להזרים תוכן מהסמארטפון, הטאבלט או המחשב שלך ישירות לטלוויזיה – דרך הסטרימר. אתה יכול בקלות לשקף את מסך המכשיר שלך או להשתמש באפליקציות תואמות כדי להעביר סרטונים, תמונות או מוזיקה לטלוויזיה, לחוויית צפייה משודרגת.
- שליטה קולית ושילוב בית חכם: סטרימרים מסוימים מציעים פונקציונליות של שליטה קולית, המאפשרת לך לשלוט בסטרימר ולגשת לתוכן באמצעות פקודות קוליות. ניתן לעשות זאת באמצעות השלט הרחוק או באמצעות עוזרים וירטואליים כמו Amazon Alexa או Google Assistant. בנוסף, סטרימרים מסוימים יכולים להשתלב עם מכשירי בית חכם אחרים, מה שנותן לך את היכולת לשלוט בסטרימר שלך באמצעות פקודות קוליות או אוטומציה.
פתרון בעיות בסטרימר
בעת שימוש בסטרימר, לעתים נתקלים בבעיות או קשיים טכניים. אבל אל דאגה, ניתן לפתור את רוב הבעיות. הנה כמה בעיות נפוצות שאתה עשוי להיתקל בהן וכיצד לטפל בהן:
- בעיות קישוריות: אם אתה נתקל בבעיות קישוריות עם הסטרימר שלך, בדוק תחילה את חיבור האינטרנט. ודא שה-Wi-Fi פועל כהלכה ושיש לך אות יציב וחזק. אם הבעיה נמשכת, נסה להפעיל מחדש את הסטרימר והנתב. אתה יכול גם לנסות לחבר את הסטרימר שלך ישירות לנתב שלך באמצעות כבל Ethernet לחיבור יציב יותר.
- בעיות באפליקציה או בהזרמת תוכן: אם אתה מתקשה להזרים תוכן או אם אפליקציות קופאות או קורסות, התחל בסגירת האפליקציה ופתיחה מחדש. זה יכול לעתים קרובות לפתור תקלות קלות. אם הבעיה נמשכת, בדוק אם יש עדכונים הן לאפליקציה והן לחומרה של הסטרימר. עדכון לגרסאות האחרונות יכול לתקן בעיות תאימות ולשפר את הביצועים. אם הבעיה נמשכת, נסה להסיר את האפליקציה ולהתקין אותה מחדש. אם תוכן מסוים אינו נטען או מתנגן כראוי, פנה לצוות התמיכה של האפליקציה לקבלת סיוע נוסף.
- בעיות אודיו או וידאו: אם אתה נתקל בבעיות שמע או וידאו, בדוק את הגדרות הטלוויזיה, ורצוי לוודא שבחרתם את מקור הקלט הנכון. כמו כן, ודא שהגדרות הסטרימר מוגדרות כהלכה עבור הטלוויזיה והשמע. אם האודיו לא מסונכרן עם הווידאו, נסה להפעיל מחדש את המכשיר או לשנות את הגדרות השהיית השמע, אם הן זמינות. אם הבעיה נמשכת, בדוק את חיבור כבל ה-HDMI בין הסטרימר לטלוויזיה, מכיוון שחיבור רופף או פגום עלול לגרום לבעיות שמע או וידאו.