איך בוחרים פטישון?
בסוף, הכל זו שאלה של מהות העבודה. מה הכוונה? הרי ישנו הבדל משמעותי בין הפטישון ובין המקדחה הביתית המוכרת. אם העבודה שלנו היא משהו נקודתי, קידוח של כמה חורים בקיר עץ, גבס או בלוק – כדי לתלות כמה תמונות – יש מצב טוב שמקדחה בלבד תספיק לנו לשם כך.
אבל, אם אנחנו קודחים פעמים רבות בקירות בטון, מדובר כאן כבר יותר בעבודת "חציבה" ושבירה של הבטון. לכן, לצורך עבודה כזו נהיה חייבים קודם כל להיות מסוגלים להפעיל כוח פיזי ולשמור על אחיזה חזקה ויציבה לעורך זמן, מאחר והפטישון הוא כלי כבד יותר.
לא סתם הפטישון כבד יותר, העבודות בהן נשתמש בו הן כאמור מורכבות יותר ודורשות שבירת בטון כדי לקדוח בו חורים. אם זו המטרה שלנו, אין ספק שהכלי הדרוש לנו לשם כך הוא הפטישון ועכשיו רק נשאר לבחור את הדגם המתאים ביותר לצרכים שלנו.
כיום ישנם גם פטישונים קומפקטיים, במשקלים קלים יותר כדי שכל אחד ואחת יוכלו לעבוד בעזרתם. בנוסף, בפטישונים הכבדים והמקצועיים יותר נכנס נושא בולמי הזעזועים כדי לסייע לעמוד באתגר שכוללת העבודה איתם בשטח.
מה חשוב לקחת בחשבון: כפי שציינו – העבודה עם הפטישון אינה פשוטה, היא דורשת כוח פיזי ויציבות. לכן מעל הכל כשבוחרים את דגם הפטישון המתאים עבורכם, הכי חשוב שתיקחו את הפטישון לידיים, תרגישו אותו ותראו עד כמה נוח לכם להחזיק בכלי באופן יציב.
דגש נוסף – הוא גודל ראש הפטישון. זה מה שיקבע איזה גודל של חורים תוכלו לקדוח באמצעות הפטישון שאותו תרכשו ולכן, שווה לכם לבדוק זאת מראש בבית או ביעד אחר בו אתם צריכים לבצע עבודה, וכך לדעת מה הגודל המתאים שדרוש לביצוע העבודה שלכם.
עוצמת הכלי – בסוף, אנחנו רוכשים פטישון כדי שיהיה כלי עוצמתי שידע להתמודד עם משימות קידוח מאתגרות בבטון. מאחר והיציבות והאחיזה בו דורשות כוח ומאמץ, נשאף לרכוש פטישון שידע להלם בקיר בכוח רב ולסיים את הקידוח במהירות, כדי שלא נהיה מותשים מלהחזיק בכלי הכבד במשך דקות ארוכות. עניין זה תלוי בכוח המנוע של הפטישון שלכם. כוח מנוע זה הקובע את מהירות הקידוח שלו.