איך בוחרים שעון ספורט חכם?
האם כל שעון חכם הוא גם שעון ספורט? ספורטאים מקצועיים נעזרים מזה שנים רבות במעקב אחר מדדים כגון קצב פעימות הלב (דופק), מהירות הנשימה, ריווי חמצן בדם ("סטורציה"), כמות הקלוריות הנצרכת בגין ביצוע המאמץ ועוד. בעבר נדרש מכשור מסורבל ויקר כדי לבצע את המדידות הנחוצות ולספק נתונים בזמן אמת, בהמשך נכנסו לשימוש במכוני כושר מתקנים חכמים (הליכונים ואופני כושר למשל) המצוידים בחומרה, תוכנה וצגים המאפשרים למתאמנים להיעזר במדדים שונים כגון אלה הנ"ל. בתוך שנים ספורות ניתן היה לקבל נתונים ממכשירים קטנים שנישאו על הגוף ובהמשך הופיעו צמידי כושר הנענדים על פרק כף היד כמו שעון.
במקביל לתהליך התפתחות צמידי הכושר התחלנו להשתמש בטלפונים חכמים, מהם כאלה שצוידו גם בשעון שהתממשק אל מכשיר הטלפון בטכנולוגית בלוטות'. השעונים החכמים השתכללו והיצרנים התחרו ביניהם והוסיפו פונקציות לדגמים שלהם כדי להפוך אותם אטרקטיביים לקהל רחב ככל שניתן. מזה כשנתיים שניתן לרכוש שעונים חכמים המציגים גם נתונים הקשורים לספורט וכושר כגון דופק, מספר צעדים, מרחק שעברנו, קלוריות ששרפנו ועוד.
כיום ישנם עדיין שעונים חכמים המתוכננים עבור קהל ייחודי של חובבי טכנולוגיה ("גיקים"), ישנם גם צמידי ספורט שמיועדים לחובבי כושר מושבעים ולספורטאים מקצועיים. לצד מוצרים כאלה יש דגמים רבים המספקים מענה מצוין למגוון רחב של צרכים, אלה הם שעוני הספורט החכמים.
מה יכול שעון ספורט חכם לעשות בשבילי?
כמעט יותר קל לשאול "מה לא?", שעון ספורט חכם יהיה קל ונוח ויספק לכם הרבה נתונים אודות מרחק שעברתם בהליכה, רכיבה, ריצה או שחייה, דופק בפעילות, במנוחה ובשינה, קלוריות שצרכתם, מדדים אודות איכות השינה ועוד. בנוסף, ניתן יהיה להאזין למוסיקה, לגשת לתכנים באינטרנט, ואפילו, במידה מסוימת, להחליף את מכשיר הטלפון הנייד (ישנם דגמים המכילים eSIM מובנה).
איך בוחרים שעון ספורט חכם?
שעון חכם הוא שעון נוח לשימוש, בעל פונקציות שמתאימות לאופן השימוש והרגלי החיים שלכם – ואפ אפשר, גם במחיר מתאים למחירי השוק. הנה כמה מהמשתנים שכדאי לקחת בחשבון כשאתם בוחרים שעון חכם:
נוחות השימוש: מכיוון שמדובר בשעון ספורט – חשוב במיוחד שהוא יהיה נוח לכם לשימוש. כדאי לבחור שעון בעל רצועה שנוחה לכם, מבנה דק יחסית ומשקל קל. לא רק הנדסת האנוש של השעון שלכם משחקת תפקיד בבחירה – בנוסף, כדאי לבדוק שכפתורי הממשק ידידותיים, ושקל לכם להתמצא בתפריט ובאפשרויות.
הפונקציות של השעון החכם שלכם: יש שעונים ממוקדים שיש להם מעט פונקציות כמו מדידת דופק ומד צעדים. יש שעונים מגוונים יותר שיציעו גם חיבור לאינטרנט עם אפשרות לצלם ולהעלות תמונות ישר לפיד, לענות לשיחות שמגיעות מהנייד ועוד. קחו בחשבון שבעוד שעון שיש לו הרבה פונקציות נשמע נהדר באופן תיאורטי – כדאי לבחור את זה שיש לו את הפונקציות הרלוונטיות עבורכם ולא יותר מזה. עודף אפשרויות בדרך כלל יעמיס על הממשק ויפחית מהאיכות שהושקעה בתכנון הפונקציות שכן תשתמשו בהן.
מחיר ואחריות: אל תשללו שעוני ספורט יקרים רק בשל המחיר – לפעמים, שעון זול עולה ביוקר.. ביחד עם זאת, כדאי להשוות מחירים, להבין את ההבדלים בין הדגמים במחירים השונים, ולבחור את החנות שבה הדגם שאתם מעוניינים בו נמכר במחיר הוגן. העדיפו לרכוש את שעון הספורט שלכם בצירוף אחריות לשנה לפחות, מטעם יבואן רשמי או אפילו היצרן עצמו.