הטוסטר הקופץ, או המצנם, נחשב לתושב קבע במטבחים ברחבי העולם. בלחיצת כפתור הוא משדרג כל ארוחת בוקר או ערב, ומוסיף לחוויית האכילה ממד חדש של פריכות וקראנצ'יות, נוסף על הריח הנפלא שהוא מפזר ברחבי הבית. פעולת המצנם די פשוטה: גוף החימום שבתוך המכשיר מחמם את פרוסות הלחם שנכנסות אליו, ולאחר מספר דקות, תלוי במידת ההשחמה שתרצו, הפרוסות יוצאות קלויות ופריכות.
הפעולה הפשוטה של הורדת הלחם באמצעות ידית קיימת בכל טוסטר, אך ישנם מאפיינים שמשתנים בין מכשיר למכשיר כמו טיימר דיגיטלי, חיישן טמפרטורה פנימי, מצבים מיוחדים להפשרה או לחימום בייגלים, מגש איסוף פירורים נשלף וכמובן, עוצמת המכשיר, מהירות העבודה שלו ועמידותו לאורך זמן.
משך הזמן המומלץ לקליית לחם עומד על 4-6 דקות, אך דגמים עוצמתיים יותר עשויים לעשות את העבודה ולהגיע למידת ההשחמה המושלמת תוך 2-3 דקות בלבד. על מנת להאריך את חיי המצנם, מומלץ לנקות את מגש איסוף הפירורים ואת פנים המכשיר לאחר כל שימוש, משום שתחזוקה לקויה של המכשיר עלולה לפגום ביעילות שלו, להחליש את עוצמת הקלייה ולגרום לריחות לא נעימים בזמן תהליך ההשחמה.