איך בוחרים מכונת תפירה?
מכונות תפירה מגיעות במבחר ענק של מחירים, גדלים וסוגים, המציעים מגוון פונקציות ואפשרויות. כדי לבחור במכונה המתאימה ביותר עבורכם, חשוב לשים לב לכמה פרמטרים.
סוג המכונה – מכונות תפירה מגיעות בדגמים מכניים או אלקטרוניים, כשלכל אחד יש יתרונות וחסרונות.
- מכונת תפירה מכנית מופעלת ידנית על ידי כפתורים וחוגות. היא זולה יותר ממכונות אלקטרוניות, והיא מתאימה מאוד למתחילים, תודות לקלות השימוש בה ולתחזוקה הפשוטה שלה, אבל התפרים בה פחות מדויקים והיא מציעה הרבה פחות פונקציות ממכונות משוכללות יותר.
- מכונת תפירה ממוחשבת מעניקה לכם טווח רחב של אפשרויות, תפרים שונים והתאמה לסוג הבד. היא בדרך כלל מגיעה עם משחיל חוט אוטומטי, חותך חוט, ומסך LCD נוח, ולפעמים אפילו עם אפשרות לעיצובי רקמה. מכונות מהסוג הזה עולות יותר, וגם התחזוקה שלהן פחות פשוטה, אבל הן הבחירה הנכונה לכל מי שאוהב לתפור ביצירתיות.
התקציב שלכם – אנחנו ממליצים לכם לקבוע תקציב מראש, ולקחת בחשבון את התכיפות שבה תשתמשו במכונה ואת התכונות שתרצו ממנה. כדי להישאר בטווח המחירים שאתם יכולים להרשות לעצמכם, חשוב לבחור באיכות על פני פינוקים. אם התקציב שלכם מוגבל, אנחנו ממליצים לכם לבחור במכונה עם פחות פונקציות, אבל לא להתפשר על חומרי גלם נחותים.
תפרים – מכונות שונות מציעות אפשרויות ליצירת תפרים שונים. המפתח הוא לא להחליט לפי מספר האפשרויות, אלא לבחור במכונה הכוללת תפרים שבהם תשתמשו בפועל. לא נמנה כאן את סוגי התפרים השונים, מכיוון שיש מאות כאלה. רק נאמר לכם לשים לב ולחפש מכונה שתעניק לכם את התפרים הספציפיים שאתם מחפשים.
רמת המיומנות שלכם – יכול להיות שהתחלתם עכשיו לתפור על מכונה שאולה, והתלהבתם מאוד, ואתם ממש רוצים להפוך את זה לתחביב החדש שלכם. נהדר. אנחנו בעד. אבל במקרה כזה, אתם בוודאי עוד לא ברמת מיומנות שתאפשר לכם להשתמש בפונקציות המשוכללות של מכונות תפירה מקצועיות. חשוב שתבחרו במכונה שלא תהיה "גדולה" עליכם. אם אתם עדיין לא מיומנים בתפירה, תצטרכו דגם פשוט וקל לשימוש, שיאפשר לכם לבחור גם במהירות תפירה איטית יחסית, כדי שתוכלו להתאמן, להתמקצע ועדיין להגיע לתוצאות מעולות.
למרות זאת, חשוב גם לקחת בחשבון אפשרויות שאתם לא תשתמשו בהם היום, אבל כן תרצו בהמשך, ככל שמיומנויות התפירה שלכם מתקדמות. ואם אתם דווקא תופרים ותיקים, אין ספק שתרצו לקנות מכונה שתעניק לכם יותר אפשרויות לטכניקות תפירה שונות על מגוון סוגי בדים.
סוגי בדים – בדים שונים מגיעים בעוביים, באיכויות ובעמידות שונים ומגוונים, ומכונה שאינה מותאמת לסוג הבד שאיתו תעבדו עשויה להיות לא אפקטיבית ואפילו לפגום את הבד. בחרו במכונה שתתאים לתפירת הבדים בהם תשתמשו, ואל תשכחו לוודא שאתם משתמשים בפונקציה המתאימה לכל בד.
מאפיינים מיוחדים – מכונות רבות מגיעות עם כמה תכונות מדהימות שהופכות את התפירה למהנה עוד יותר. יש עשרות פונקציות נהדרות, אבל הבסיסיות ביותר שכדאי לשים לב אליהן הן אלה:
- משחיל חוט – חלק מהמכונות מגיעות עם משחיל חוט אוטומטי. זה פינוק נחמד שחוסך קצת זמן (ולפעמים גם לא מעט עצבים).
- מצב מחט עליון/תחתון – תכונה זו מאפשרת לכם לעצור את המחט במצב עליון או תחתון, מה שמקל על סיבוב הבד תוך כדי עבודה.
- חותך חוטים אוטומטי – מאפשר לכם לחתוך את החוט בלחיצת כפתור, דבר שחוסך זמן ומבטיח שחיתוך החוט לא ימתח או יקפל את הבד, ולא ישפיע על מראה התפרים.
- ברכית – תכונה שמאפשרת לכם להרים את הרגלית בקלות ובמהירות.
- בקרת מהירות – עם הפונקציה הזאת תוכלו להתאים את מהירות התפירה לנוחות שלכם, והדבר שימושי במיוחד כשאתם עובדים עם בדים בעלי עובי או קשיחות שונים. זו גם פונקציה שמאפשרת למתחילים להתקדם ולהגיע, לאט לאט, למהירויות גבוהות יותר.