סוגי מנגל חשמלי
- גריל רשת – כמו המנגל המסורתי, לגריל הזה יש רשת העשויה בדרך כלל מברזל או נירוסטה. הרשת מתחממת מהר, מה שהופך את תהליך הצלייה לקצר יותר, והיא יוצרת את פסי החריכה המוכרים והאהובים. בנוסף לכך, הנוזלים והשומנים שיוצאים מהמאכלים בזמן הצלייה נוטפים דרך הרשת, כך שהאוכל יוצא פריך יותר. אבל אם אין למנגל אפשרות לנקז אותם ביעילות, והם נוטפים על גוף החימום, הדבר יגרום לכמות עשן לא מבוטלת, ועשוי להפוך את ניקוי המנגל לקשה ומעצבן יותר. לכן, אם תרצו מנגל מהסוג הזה, כדאי לבדוק אם יש לו מערכת ניקוז יעילה, או לפחות דרך קלה לנקות את משטח החימום.
- גריל עם מכסה – מנגלים רבים מגיעים עם מכסה עשוי מתכת או זכוכית מחוסמת. המכסה שומר על החום בתוך המנגל, ובכך מזרז את הכנת האוכל, וגם מונע התפשטות של עשן. מצד שני, המכסה גם גורם להצטברות לחות בתוך המנגל, ולאידוי המאכלים בנוסף לצלייתם.
- גריל עם שיפודים מובנים – כשאומרים "מנגל", הדבר הראשון שאנשים רבים חושבים עליו הוא שיפודים, ורוב המנגלים מתאימים להכנתם. אבל יש מנגלים חשמליים שמגיעים עם שיפודים מובנים, המסתובבים ידנית או אוטומטית, ומעוצבים כך שהשיפוד ייצלה בצורה שווה מכל צדדיו.
- פלנצ'ה – פלנצ'ה היאפלטת חימום מלבנית, עם משטח חלק או מפוספס, וחריצים מיוחדים לתוכם מתנקזים השומנים והנוזלים. הפלנצ'ה נחשבת לגריל הטוב ביותר להכנת סטייקים עבים. היא רב תכליתית, קומפקטית, נוחה לאחסון וקלה מאוד לשימוש, והיא גם לא דורשת שימוש בשמן, ואינה יוצרת עשן.
- טוסטר גריל – את הגריל הזה תמצאו בהרבה מטבחים, ורוב האנשים משתמשים בו בעיקר להכנת טוסטים חמים ופריכים. אבל אפשר להכין בו גם סטייקים, המבורגרים וירקות צלויים. הוא קל לשימוש ומיועד לשימוש בתוך הבית, והוא מעניק חריכה דו צדדית, שיוצרת פסים פריכים ומבטלת את הצורך להפוך את המאכלים מצד לצד.
- מעשנת פלט חשמלית – מעשנת פלט משתמשת בשבבי עץ כחומר בערה, במקום גז או פחם. מאחר ואין מגע ישיר בין מערכת הבעירה של המעשנת לבין משטח הבישול, העשן לא גורם לפליטת חומרים רעילים משומן הבשר. יתרון נוסף של מעשנת הפלט הוא שתוכלו לבחור מבין מבחר זנים, כששבבים מסוגי עצים שונים מעניקים ארומה שונה למאכלים.
איך לבחור מנגל חשמלי?
בנוסף לסוג המנגל, יש לא מעט דברים לקחת בחשבון, אז בואו נעשה קצת סדר בין כל האפשרויות.
בפנים, בחוץ או שניהם? קודם כל, תצטרכו להחליט אם תרצו מנגל לשימוש פנימי או חיצוני, ולבחור אחד שמתאים ומיועד לבחירה שלכם. חשוב לזכור שהמנגל החשמלי דורש חיבור לשקע חשמלי, ודגמים רבים מעוצבים לשימוש פנימי בלבד. אם המנגל יעמוד בחוץ כל השנה, חשוב שהוא יהיה עמיד לנזקי מזג האוויר, וכדאי לקנות לו גם כיסוי מתאים (חלק מהדגמים מגיעים עם כיסוי מתנה). אם הוא יהיה בתוך הבית, חשוב שהוא יתאים במידותיו למקום שתקציבו לו, ושהוא לא יפלוט כמות עשן רבה מדי. ואם המנגל יעבור מדי פעם מפנים הבית למרפסת או לגינה, כדאי שיהיה נוח להעביר אותו ממקום למקום.
כמות האפשרויות יש מנגלים מעולים שמתמחים בהכנת סוג מאכלים מסוים, והם בדרך כלל קומפקטיים יחסית, פשוטים לשימוש, והכי חשוב – מנת השף שלהם יוצאת מדהים. אם אתם מתכוונים להשתמש במנגל להכין דברים ספציפיים מאוד, כדאי לשקול רכישת גריל שמותאם בדיוק למאכלים האלה. אבל אם אתם רוצים להתנסות בהכנת מגוון מאכלים רחב, בחרו בגריל רב תכליתי, עם אפשרויות רבות.
קלות השימוש הרבה אנשים נהנים לעמוד מעל המנגל ולדאוג שכל סטייק, שיפוד ועגבנייה יצאו מושלמים. אם אתם בקטגוריה הזאת, כדאי לכם לבחור במכשיר בעל אפשרויות רבות, אבל אחד שמשאיר את הבחירה בידיכם. אישית, אני פחות חרוצה, וחוץ מזה, אם אני האחראית על הצלייה, רוב הסיכויים הם שהסטייק יצא שרוף, השיפוד יצא נא מדי, ומהעגבנייה יישאר רק גוש פחם. אם גם אתם כאלה, אני ממליצה לכם לבחור בגריל שעושה את רוב העבודה בשבילכם. בין אם אתם פריקים של שליטה, או מעדיפים לשבת בצד, חשוב לבחור במכשיר שיהיה לכם קל ומהנה להשתמש בו, משום שאחרי הכל, כשעושים על האש צריך להנות מהחוויה.
גודל יש מנגלים המיועדים לאדם אחד או שניים, בעוד אחרים גדולים מספיק להכנת ארוחה לכל המשפחה. לבתים מרובי נפשות, ולאנשים המארחים על בסיס קבוע, שווה לבדוק אם יש לכם מקום לאחסן מנגל קצת יותר גדול. אבל זכרו שגודל המנגל וגודל שטח הצלייה הם שני דברים שונים, ולמרות שבדרך כלל מכשיר גדול יותר מסוגל להאכיל יותר אנשים, תמיד כדאי לבדוק שני דברים: שהמנגל גדול מספיק לכמות הסועדים, ושיש לכם מקום לאחסן אותו.