איך בוחרים ראוטר?
אם המשפחה שלכם היא כמו רוב המשפחות בימים אלו, ערב טיפוסי בבית שלכם עשוי להראות קצת כמו זה: אתם יושבים על הספה בסלון ומתעדכנים בסדרה האחרונה של נטפליקס, בעוד אחד הילדים משחק במחשב למעלה ובת הזוג מעלה תמונות חדשות אל פייסבוק.
ראוטר הוא בעצם קופסת הפלאים שמאפשרת לכם לחלק את חיבור האינטרנט במגוון מכשירים לכל אורך הבית, כולל מחשבים נייחים, מחשבים ניידים, טבלטים, טלוויזיות חכמות, סטרימרים, פלאפונים ועוד.
ובעוד חיבורי אתרנט (לא, לא התכוונו לאינטרנט) חוטיים הם לרוב מהירים ובטוחים יותר, אנחנו חושבים שעדיף לכת ללכת על חיבור אלחוטי במידה שאתם רוצים לזוז ברחבי הבית, להשתמש במחשב הנייד שלכם ובשאר המכשירים הניידים. אלחוטיות גם מונעת את כל הבלגן שיכול להתרחש עם הרבה כבלים וחוטים ומעניקה מראה נקי יותר.
אם החלטתם שהגיע הזמן להצטייד בראוטר חדש, אנחנו כאן כדי לעזור ולתת לכם את כל המידע לפני הרכישה. אז איך בוחרים ראוטר?
- כדאי שיהיה לראוטר שלכם מעבד עם כמה ליבות ולפחות 128MB של RAM
החומרה שבתוך הראוטר שלכם משמעותית מאוד, במיוחד המעבד וכמות ה-RAM. אנשים משתמשים ב-WIFI לצפייה בסרטים, הורדת קבצים, גיבוי מידע, משחקי רשת ופעילויות אחרות בהן הרבה מידע עובר מהאינטרנט ובחזרה. משום כך, ראוטרים אלחוטיים זקוקים להרבה יותר כוח עיבוד מפעם.
כאשר תבחרו את הראוטר הבא שלכם, אתם חייבים לדעת אם יש לו מעבד עם ליבה אחת, שתיים או ארבע ליבות ומהי תדירות התפעול שלו. אם אתם רוצים רשת מהירה אשר מסוגלת להתמודד עם כמה חיבורים בו זמנית, אנחנו ממליצים להפסיק לקנות ראוטרים עם מעבדים בעלי ליבה אחת. הראוטר הבא שלכם צריך שיהיו בו לפחות שתי ליבות אשר יצליחו להתמודד עם יותר מידע ויותר חיבורים מאשר הראוטרים בעלי הליבה האחת. מעבד שעובד ב-900MHz הוא הרבה פחות עוצמתי מאחד שעובד ב-1.2GHZ, בעוד שככל שעולה מספר הליבות, כך הראוטר יציג ביצועים מרשימים יותר. אותם חוקים תקפים גם על מחשבים, סמארטפונים ומכשירים אחרים בעלי מחשב פנימי.
בנוסף, לא מומלץ לקנות ראוטר עם פחות מ-128MB של RAM. האידיאלי יהיה עם 256MB של RAM או יותר, כך שהמכשיר יהיה מסוגל לעבד כמה שיותר מידע כמה שיותר מהר. אם כסף אינו מהווה בעיה, אנחנו ממליצים לכם לחפש ראוטר עם 512MB של RAM או אפילו 1GB.
- הראוטר החדש שלכם צריך לשדר בשני תדרים לפחות
ראוטר עם תדר אחד הם עניין של העבר. הראוטר החדש שלכם צריך לשדר לפחות בשני תדרים. מה זה אומר? זה אומר שהראוטר ישדר את האות האלחוטי בשני תדרים (אם זה ראוטר עם תדר כפול *dual-band*) או יותר (אם זה תדר משולש *tri-band* או יותר). אחד מהתדרים הללו תמיד יהיה 2.4GHz, אשר עובד עם תקנים אלחוטיים ישנים כגון WIFI 4 (802.11n) או חדשים יותר כמו WIFI 6 (802.11ax) – אם יש לכם ראוטר שעובד עם WIFI 6.
היתרון של ה-2.4GHz הוא ההתאמה שלו עם מכשירי רשת ישנים והעובדה שהוא מכסה שטח רחב. אולם, הוא גם די איטי וכשיש עומס זה תמיד בעיה, במיוחד בבנייני משרדים ודירות היכן שלכולם יש אותו.
ראוטרים עם תדר כפול או משולש פולטים את האות האלחוטי שלהם בתדר 5GHz. הוא הרבה יותר מהיר מה-2.4GHz ומפיק תועלת מהשימוש בתקנים מודרניים כמו WIFI 5 (802.11ac) או WIFI 6 (802.11ax). אם יש עומס "תנועה" של מכשירים הוא יצליח להתמודד איתו טוב יותר, מפני שפחות נעשה שימוש ב-5GHz לעומת ה-2.4GHz והשטח שהוא מכסה הוא מעט קצר קטן יותר. אם אתם רוצים בית חכם ומודרני עם רשת אלחוטית מהירה עבור Full HD או 4K, לכו על ראוטר עם תדר כפול או משולש.
- אל תנסו להבין נתונים מהשם של הראוטר
ראוטרים אלחוטיים רבים מתרברבים באורך התיאורטי המקסימאלי אליו התדר שלהם מסוגל להגיע – ממש בשם של הדגם. יש לכם ראוטרים של AC1200, AC1900 או אפילו AC5400. לראוטרים מדור חדש יותר עם תמיכה ב-WIFI 6 יש AX בשם בליווי של ספרות גדולות יותר, כמו ה-Asus ROG Rapture GT-AX11000. הבעיה היא שכשאר אתם שואלים "מה סוג הראוטר שאני צריך?", השמות האלו הם חסרי משמעות.
זה משום שהם לא אומרים לכם מה המהירות שאתם הולכים לקבל. בחיים האמיתיים, יש מקרים בהם ראוטר AC1900 אלחוטי מסוגל לנצח ראוטר AC2500, בגלל הבדלים בחומרה, מתי ייצרו אותו, ע"י מי, טכנולוגיית WIFI, עדכוני קשחה והחלל בו אתם משתמשים בו.
אל תקנו ראוטר AC1750 במקום ראוטר AC1200 רק בגלל מה שכתוב בשם הדגם. גורמים אחרים חשובים יותר וכדאי לכם לחקור קצת. אולם, לא משנה מה תבחרו אל תקנו ראוטר מתחת ל-AC1200. אם אתם רואים ראוטר עם AC750, AC900 או כל דבר נמוך יותר מ-AC1200, זה אומר שאתם מתעסקים עם ראוטר ישן, עם טכנולוגיה שעבר זמנה. ראוטר מסוג זה הוא אינו בחירה טובה לבית מודרני בו אתם זקוקים למהירות, יציבות וביטחון עבור מספר גדל של מכשירים אלקטרונים.
- וודאו באינטרנט את המהירות האמיתית של הראוטר שאתם מתכננים לקנות
כאשר אתם קוראים נתונים של ראוטר אלחוטי, לא נאמר לכם מה המהירות האמיתית שתקבלו כאשר תשתמשו בו. מראים לכם מספרים תיאורטיים אשר נמדדים במעבדות מיועדות עם ציוד רשת אידיאלי.
זו הסיבה מדוע כדאי לכם לקרוא ביקורות (ממש כמו שלנו המופיעה מעלה): ביקורות ממשתמשים שכבר רכשו את הראוטר או כאלו שנכתבו על ידי מומחים בתחום. חפשו ביקורות בהן אנשים השתמשו במחשבים ומכשירים אמיתיים כדי לעשות את הבדיקות, לא ציוד של מעבדות. לדוגמה, יש מפרסמים שעושים שימוש בראוטרים אחרים כדי למדוד את מהירות הראוטר שהם בודקים. הם עושים את זה מפני שהיצרנים רוצים להיראות טוב בביקורת המוצר. אנחנו ממליצים לכם לקרוא פרסומים אשר משתמשים במחשב אמיתי ויום יומי, כמו אלו שיש לכם בבית. זו הדרך היחידה לדעת מה אתם הולכים לקבל כאשר תרכשו ראוטר אלחוטי, לפני שתחליטו אם לקנות אותו או לא.
- לראוטר צריכה להיות יציאת USB, רצוי USB 3.0
יציאת USB זמינה אחת (לפחות) היא בגדר חובה בבתים מודרניים. יש לנו כל מני מכשירי USB שאנחנו צריכים לחבר לראוטר האלחוטי שלנו: קוננים קשיחים חיצוניים, מדפסות, מודם USB וכו'. הראוטר החדש שלכם צריך להגיע לפחות עם יציאת USB אחד, עם עדיפות שהיא תהיה מסוג USB 3.0. ראוטרים יקרים יותר, כמו ה-TP-Link Archer, מגיעים גם עם יציאת USB-C לחיבור מכשירים ניידים מודרניים.
- שילובי בית חכם
להרבה אנשים יש מכשירים וחיישנים חכמים בבית. כדי לנהל אותם טוב יותר, זה רעיון טוב לרכוש ראוטר אשר משולב עם העוזרת החכמה של אמזון (אלקסה) או עם שירותי אוטומציה של משימות כמו IFTT. אלו יעזרו לאפליקציה ולמכשירים שלכם לעבוד יחד בדרכים חדשות. לדוגמה, אם לראוטר שלכם יש שילוב שכזה, אתם יכולים לשלוט בו באמצעות פקודה קולית הנשלחת לאלקסה ולעשות דברים כמו לפעיל או לכבות את רשת ה-WIFI של האורחים, להדליק את האורות על הראוטר כשמחשיך או לעשות שינויים בהעדפות שלכם.
יש ספקים שלקחו את השילוב עם אלקסה לשלב הבא והכניסו אותה אל תוך הראוטר בעצמם. דוגמה מלהיבה במיוחד לכך הוא הראוטר ASUS Lyra Voice.
7. קחו בחשבון כמה אתם רוצים להוציא על הראוטר
כמו בכל מקרה אחר, גם המחיר של הראוטר מתבסס על ביצועים ומאפיינים, מה שאומר שאתם יכולים לראות הפרשי מחירים גדולים, תלוי בסוג הראוטר שאתם שוקלים לקנות. ראוטר בסיסי של AC1750 802.11ac יעלה לכם בין 100 ₪ ל-300 ₪, גם בסקירה שלנו יש ראוטרים במחירים הללו. אבל אם אתם רוצים ראוטר AC2400 עם יכולות הזרמה MU-MIMO, צפו שהמחיר לא ירד מ-300 ₪ וגם יכפיל את עצמו. ראוטר גיימינג AC5400 עם פס משולש וכל הרוח והצלצולים שאתם יכולים לחשוב עליהם יכול לעלות מעל 1,000 ₪, בעוד הראוטרים החדשים (802.11ax) נעים בין 600 ₪ ל-1,000 ₪, תלוי בדירוג המהירות ובמאפיינים של הראוטר.
- חפשו את הפרוטוקול האלחוטי החדש ביותר לראוטר
אתם תראו את המספרים 802.11 + אות או שילוב אותיות כאשר אתם מסתכלים על ראוטרים. זה נקרא פרוטוקול אלחוטי או סטנדרט WIFI וזה אומר לכם כמה הטווח והתפוקה של הראוטר טובים.
אבל אתם לא צריכים להפוך לגאוני מתמטיקה כדי להבין את הפרוטוקולים האלו. פשוט חפשו ראוטר שתומך באחד מפרוטוקולי ה-WIFI החדשים ביותר:
- 11ax (WIFI 6): הפרוטוקול החדש ביותר צפוי לספק מהירות של עד 10Gbps, אבל הרבה מכשירים וחיבורי אינטרנט לא תומכים במהירות הזו, לכן ייתכן שלא תצטרכו לשדרג ל-WIFI 6 עדיין.
- 11ac (WIFI 5): סביר להניח שתראו את הפרוטוקול הזה ברוב הראוטרים והוא מסוגל לחלוטין לשמור עליכם מחוברים, היות והוא תומך במהירות של עד 4Gbps.
- 11n (WIFI 4): הפרוטוקול הזה היה הראשון שאפשר לכם להשתמש גם בתדר 4GHz וגם 5GHz והוא תומך במהירות של עד 600 Mbps.
מה לגבי המחיר של הראוטר?
מחיר ראוטר משתנה ממגוון סיבות.
השוואת מחירים בעת בחירת ראוטר חדש דורשת סבלנות ותשומת לב לפרטים. ראוטר א' יכול לעלות כפול מראוטר ב', אך ההבדל ביניהם עשוי להיות קריטי לאנשים מסוימים, בעוד שלאחרים כלל לא.
הגורמים העיקריים שקובעים את המחיר של הראוטר הם:
- דור ה-WIFI: לראוטרים 11ac יש נקודות מחיר יקרה יותר מזו של דגמים עם דור קודם.
- דירוג מהירות: ראוטרים שיכולים לספק שיעורי נתונים גבוהים יותר מגיעים גם עם נקודת מחיר גבוהה יותר מאלו שמספקים שיעורי נתונים נמוכים, גם אם כל יתר הגורמים שווים. לדוגמה, ראוטר 600 Mbps עם 11n, יהיה בעל מחיר גבוה יותר מאותו הדגם המציע 300 Mbps ו-802.11n.
- עיצוב תעשייתי: לראוטרים ביתיים יש לרוב עיצובים פשוטים ודמויי קופסה, לחלקם יש אנטנות שיוצאות מלמעלה או מהצדדים. ספקים הציגו בהדרגה צורות שונות, פינות מעוגלות ומגוון רחב יותר של צבעים וחומרים בניסיון לייחד את המוצר שלהם ולקבל מחיר גבוה יותר עבורו.
- שם המותג: קיימים הרבה מותגים של ראוטרים. אלו מהם עם שם יידוע יותר עשויים להציג תג מחיר גבוה יותר בהתבסס על המוניטין שלהם.
- הפחתה זמנית במחיר: כמו הרבה מוצרי חשמל אחרים, יש חנויות שמציעות מבצעים והנחות על הראוטרים שלהן. רכישה של ראוטר בזמן שיש מבצע גדול או הנחה עשויה לחסוך לכם הרבה כסף.
איך להגדיל את אות ה-WIFI של הראוטר שלכם?
אם אתם גרים בבית גדול או מרובה חדרים, לרשת ה-WIFI שלכם עשויים להיות "אזורים מתים". מדובר באזורים בבית אליהן הראוטר המרכזי שלכם לא מצליח להגיע עם האות האלחוטי שלו. דרך קלה לפתור את הבעיה הזו, מבלי להסתבך עם כבלים שצריך לחבר לקירות באופן מוצנע עד לאזור המת, היא להשתמש במגדיל טווח – אשר יקלוט את אות ה-WIFI של הראוטר שלכם, יגביר אותו וישדר אותו הלאה. מגדילי הטווח מגיעים בצורה הדומה מאוד לראוטר (מכשיר דמוי קופסה להנחה על שולחן או מדף) או בצורת של מכשיר קטן לחיבור בשקע ונחשבים פשוטים לשימוש.
אולם, הם כן בעלי מגבלות: האות המוגבר לרוב יהיה עם חצי מהעוצמה של האות המקורי מהראוטר המרכזי ורובם גם יוצרים רשת נפרדת אשר הופכת את הגלישה החלקה בבית לקשה יותר. אולם, חלק מיצרניות מגדילי הטווח היום מייצרות מכשירים אשר יחלקו את אותה רשת SSID וסיסמה, כמו הראוטר הנוכחי שלכם. אולם, יש כאן קאץ': לרוב, על הראוטר להיות מאותה החברה של מגדיל הטווח ועליו לתמוך ביכולות גלישה חלקה.
מאפייני ראוטר חשובים
ראוטרים אלחוטיים מגיעים לרוב עם מגוון מאפיינים וכמו בכל מקרה אחר, ככל שאתם מקבלים יותר מאפיינים, כך עליכם לצפות למחיר גבוה יותר. חפשו ראוטר עם לפחות 4 יציאות אתרנט 10/100/1000 (ג'יגאבייט), שיאפשרו לכם להתחבר למכשירים חוטיים כגון מחשב נייח, כונן NAS ועוד.
אם אתם זקוקים לתפוקה מהירה יותר עבור העברת קבצים גדולים, חפשו ראוטר התומך בצבירת קישורים. בפשטות, צבירת קישורים עושה שימוש בשתי יציאות אתרנט LAN אשר מגביר את התפוקה (עד ל-2Gbps). הוא גם מספק רשת בטחון במקרה שחיבור LAN אחד נופל וניתן לנצל אותו כדי לאזן את הרשת שלכם.
אם יש לראוטר שלכם לפחות יציאת USB אחת, אתם יכולים להשתמש בה כדי לחבר מדפסת או כונן USB ולחלוק לאורך הרשת, אבל עם שתי יציאות אתם יכולים לעשות גם וגם. בנוסף, נסו לבחור ראוטר אשר מציע אנטנות ניתנות להסרה. חלק מהיצרניות מציעות היום אנטנות חלופיות מתקדמות שעוזרות להקפיץ את הביצועים, אותם ניתן להרכיב על הראוטר שלכם – במידה ואכן ניתן להסיר ממנו את האנטנות הקיימות שלו. רק וודאו שהראוטר שלכם תומך באנטנה שאתם קונים, אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם עם ביצועים ירודים.
אם אתם רוצים לנהל את אופן השימוש ברשת ה-WIFI שלכם, וודאו כי לראוטר הבא שלכם יש בקרת הורים, אפשרויות איכות שירות (QoS) ומאפייני רשת אורחים. בקרת הורים מאפשרת לכם להגביל גישה לרשת למשתמשים מסוימים לזמנים וימים מוגדרים, והיא אידיאלית עבור הורים אשר רוצים להיות בבקרה על הפעילויות החברתיות ברשת והמשחקים אונליין של הילדים שלהם.
חלק מהראוטרים מציעים בקרת הורים בסיסית כגון אפשרויות תזמון גישה וחסימת אתרים, בעוד אחרים מציעים יכולות בקרת הורים מתקדמות יותר אשר מעניקות לכם את היכולת לעצור את האינטרנט ולבחור הגדרות קבועות מראש מותאמות לפי גיל אשר יחסמו באופן אוטומטי את הגישה לפלטפורמות מדיה חברתית ואתרים המכילים דברים כמו תוכן למבוגרים, הימורים, קניות, בלוגים, משחקים ועוד.
רשת אורחים מאפשרת לכם להציע קישוריות WIFI לאורחים מבלי להשאיר את כל הרשת שלכם חשופה ופגיעה. בקצרה, אתם יוצרים רשת נפרדת לאורחים עם SSID וסיסמה שונים מאלה של הרשת המרכזית שלכם. זה מאפשר לאורחים שלכם להתחבר לאינטרנט, אבל לא נותן להם גישה לקבצים שלכם, מדפסות ומכשירים מחוברים אחרים.
עם הגדרות איכות שירות (QoS), אתם יכולים להחליט אילו יישומים ולקוחות יקבלו העדפות רשת. לדוגמה, אם מכשיר אחד מריץ סרט מנטפליקס ומכשיר אחר מוריד קבצים או מריץ עבודת הדפסה, אתם יכולים לתת העדפה למכשיר שמריץ את הסרט כדי להימנע מאיכות צפייה ירודה. אותו הדבר יכול לקרות עם אונליין גיימינג; אתם יכולים לתת העדפת QoS גבוהה לקונסולת גיימינג כגון Xbox או סוני פלייסטיישן ולשפר את חוויית המשחק הכללית שלכם. זה גם אומר שאתם יכולים להגן על כל אותם יישומי עבודה, כגון הפעלת הפלאפון באמצעות קול (VoIP) או על מצלמת הרשת ששומרת אתכם מחוברים למשרד שלכם ומאפשרת לכם להשתתף בפגישות עבודה מרחוק.
כמעט כל הראוטרים מציעים מספר אפשרויות אבטחה. ראוטר עם WPS נותן לכם להוסיף מכשירים תואמים עם לחיצת כפתור. פשוט לחצו על כפתור ה-WPS שעל הראוטר ואז לחצו על כפתור ה-WPS במכשיר שאתם מעוניינים לחבר לרשת שלכם. לחיבור מאובטח יותר, אתם יכולים להשתמש ב- WPA או ב-WPA2) אשר דורש הזנת סיסמת רשת בכל מכשיר. ראוטרים עם אבטחת WPA-Enterprise מציעים רמה גבוהה יותר של בטיחות מאשר זו של WPA/WPA2, אבל דורשים שרת RADIUS כדי לאמת כל לקוח.
הטכנולוגיה המשמשת כיום להקצאת כתובת IP, הידועה כ-IPv4, בסופו של דבר תוחלף על ידי הממשיכה שלה, IPv6. בעוד זמן קצר ייגמרו כל הכתובות של ה-IPv4 (32 BIT) בגלל מספר המכשירים המתחברים לאינטרנט. ה- IPv6(128 BIT) תציע מספר כמעט אין סופי של כתובות IP. לרוב הראוטרים הנוכחיים יש תמיכה מובנית ל- IPv6, אבל כדאי מאוד לוודא את זה לפני שאתם רוכשים ראוטר חדש, כדי שתהיו מוכנים כאשר המעבר בין IPv4 ל- IPv6יתקיים.
פרוטוקולים אלחוטיים של ראוטרים
רשתות אתרנט אלחוטיות עושות שימוש בפרוטוקולים של 802.11 כדי לשלוח ולקבל מידע. פרוטוקול ה-WIFI הפופולארי ביותר כיום, 802.11ac, מאפשר קצב נתונים מרבי (באופן תיאורטי) של עד 5,400Mbps ומסוגל לתמוך בגלי 2.4GHz וגם 5GHz. הוא עושה שימוש בטכנולוגיית MIMO, אשר משתמשת במספר אנטנות כדי לשלוח ולקבל עד 8 זרמים מרחביים, וכתוצאה מכך הביצועים משופרים.
הוא גם תומך בעיצוב אלומה (beamforming), טכנולוגיה השולחת אותות WiFi ישירות ללקוח במקום לשדר לכל עבר וניתוב גלים אוטומטי, מה שנותן לראוטר לבחור את גל הרדיו האפקטיבי ביותר בהתבסס על תנועת הרשת, זמינות הגלים וטווח.
פרוטוקול ה-802.11ac מציע גם טכנולוגיית MU-MIMO, אשר מעוצבת כדי לספק רוחב פס למספר מכשירים בו זמנית במקום ברצף. זה אומר שעד 4 לקוחות יכולים לקבל את זרם המידע שלהם במקום לחכות לתור שלהם לקבל נתונים מהראוטר. כדי שטכנולוגיית ה-MU-MIMO תעבוד, על הראוטר ועל מכשירי הלקוחות לכלול מעגל WIFI MU-MIMO. יש הרבה ראוטרים שתומכים MU-MIMO, אבל חוסר ההבנה של הצרכנים מה בדיוק היתרונות של MU-MIMO הוא מה שמונע מהמכירות של אותם מכשירים לקפוץ.
תוכלו לראות ראוטרים 802.11ac עם תוויות כמו AC1200, AC1750, AC3200 וכו'. תוויות אלו מציינות את המהירות המקסימלית התיאורטית של הנתב. לדוגמה, נתב שיכול להגיע לקצב קישור מקסימלי של 450Mbps בגל 2.4GHz ו-1,300Mbps בגל 5GHz נחשב לראוטר AC1750. נתב AC3200 עם גל משולש נותן לכם 600Mbps על גל 2.4GHz ו-1,300Mbps על שני גלי ה-5GHz, וראוטר AC5400 מסוכל למהירויות של עד 1Gbps על גל 2.4GHz ו-2.1Gbps על שני גלי ה-5GHz. חשוב לציין שנדיר (אם בכלל) שראוטר יגיע למהירות המקסימלית שלו במכשירים ב"עולם האמיתי", אבל אם אתם מחפשים ביצועים, קחו בחשבון את אחד הראוטרים עם המהירויות הגבוהות (אבל היו מוכנים לשלם מחיר יפה עבורם).
802.11ax, הידוע גם כראוטר WiFi 6, עכשיו מופיעים יותר ויותר בשוק הנתבים. WiFi 6 הוא התפתחות של טכנולוגיית 802.11ac, אשר מבטיחה מהירות תפוקה מוגברת (עד 9.6Gbps), פחות עומס ברשת, יכולת קיום והכלת לקוחות גדולה יותר וביצועי טווח טובים יותר באדיבות כמה טכנולוגיות אלחוטיות חדשות ומשופרות, כולל OFDMA ו-TWT. OFDMA משפר את התפוקה הכוללת על ידי פירוק ערוצי WIFI לערוצי משנה ומאפשר לעד 30 משתמשים לשתף ערוץ בו זמנית. TWT נועד כדי להפחית את צריכת החשמל בכך שהוא מאפשר למכשירים לקבוע מתי ובאיזו תדירות הם ידלקו כדי להתחיל לשלוח ולקבל נתונים. טכנולוגיית TWT צפויה להאריך חיי סוללה של מכשירי מובייל כגון פלאפונים חכמים וטבלטים, יחד עם מכשירי בית חכם הפועלים באמצעות סוללה כגון מצלמות אבטחה ופעמוני כניסה עם ווידאו.
בנוסף, 802.11ax מנצל תדרי רדיו שלא היו בשימוש בעבר כדי לספק ביצועים מהירים יותר של 2.4GHz והוא משתמש בניהול רוחב פס מזוקק של העלאת קישור והורדת פס כדי לספק QoS (איכות שירות) משופרת. הוא גם מציע העלאה והורדה של קישורים בטכנולוגיית MU-MIMO (802.11ac תומך רק בהורדת קישורים בטכנולוגיית MU-MIMO). למרות שישהם כמות נכבדת של ראוטרים 802.11ax זמינים היום בשוק, מכשירי הלקוחות לא צפויים לצאת לשוק עד מאוחר יותר השנה. כמו עם פרוטוקול 802.11ac, ה-802.11ax הוא תואם לאחור ויעבוד עם מכשירים שמשתמשים בגלי WIFI של a/b/g/n/ac 802.11.